PLATA RECENZORILOR anul 2022

    Catre,

       Institutul National de Statistica

 

In baza LEGE nr. 544 din 12 octombrie 2001, cu completarile si modificarile ulterioare, precum si a alor acte normative ce fac referire la aceasta, solicitam Institutului National de Statistica sa comunice fiecarui recenzor in parte urmatoarele:

   - cate chestionare totale/persoana (CNP) are, cate dintre acestea sunt invalidate, motivul, codul chestionarului si dovada invaliditatii, atat in faza ARA, cat si in cea de teren, defalcate

   - cate chestionare totale/locuinta are, cate dintre acestea sunt invalidate, motivul, codul chestionarului si dovada invaliditatii, atat in faza ARA, cat si in cea de teren, defalcate.

   Conf. OUG 19/2020 cu modificarile si completarile ulterioare, recenzorii sunt platiti in functie de cate chestionare valide are (7lei/persoana si 3,5 lei/locuinta, in unele cazuri 9 lei/persoana si 5 lei/locuinta). De aceea insistam a raspunde cat mai urgent la intrebarile de mai sus. Presupunem ca statul de plata se va face si se va calcula pt fiecare recenzor avand in vedere nr de chestionare valide, deci nu este niciun secret. 

   Fiecare dintre noi avem dreptul la contestare, sau dupa caz de a actiona in instanta daca ne simtim lezati, sau neindreptatiti. 

   Dvs, ca si institutie aveti obligatia de a ne comunica in termen si la timp aceste raspunsuri ce conduc la remunerarea noastra, pt a ne indrepta in termen catre organele competente in caz de nemultumire.

  Va rugam sa ne mai comunicati

   - daca in faza ARA a acestui recensamant suma alocata/recenzor in functie de chestionarele validate este o suma nelimitata, sau una limitata   

   - in cazul dublei recenzari (au fost foarte multe cazuri) ARA si teren, ambele chestionare fiind completate corect, persoana recenzata avand si dovada autorecenzarii, ce chestionar va fi validat ca atare, suma carui recenzor ii apartine?

   - in ce data se va face plata recenzorilor? De la terminarea recensamantului, faza ARA au trecut cca. 4 luni de zile, iar unii recenzori nu au mai putut merge si pe teren. Sunt oameni care nu au avut vreun loc de munca si asteapta sa fie platiti, au datorii, au de platit facturi, au copiii la scoala...

   Chiar dvs ati comunicat in presa ca rata inflatiei a crescut cu cel putin 15%, deci si plata noastra ar trebui indexata cu inflatia, cel putin recenzorilor ARA, care si-au terminat treaba in data de 27. 05. 2022.

   Asteptam in termen legal, un raspuns clar, punctual si la subiect, nu generalizat!

         Cu stima!

 

Semnează această petiție

Prin semnătura mea, autorizez Dinca Gabriel să predea informațiile pe care le furnizez în acest formular celor care au autoritate în ceea ce privește această chestiune.


SAUPublicitate plătită

Vom aduce această petiție la cunoștința a 3000 persoane.

Aflați mai multe informații...