Plata indemnizației de hrană pentru angajații din învățământ ale căror venituri lunare de bază depășesc 8.000 de lei

Legea nr. 296/2023 privind măsuri fiscal-bugetare pentru asigurarea sustenabilităţii financiare a României prevede ca, începând cu 1 octombrie 2023, ordonatorii de credite să acorde obligatoriu, lunar, pentru personalul cu salarii lunare nete de până la 8.000 lei, inclusiv indemnizaţii de hrană.

În urma măririlor salariale care se vor aplica de la 1 ianuarie 2024, multe salarii lunare din învățământ vor depăși această sumă, fie ele de bază sau cumulate. Aceasta se traduce în descurajarea prin această lege a profesionalismului, a implicării suplimentare în activitatea didactică, a competențelor dobândite în urma vechimii, a formării de parcurs prin grade didactice, a obținerii de performanțe în învățământ, în favoarea angajaților cu salarii mici, considerându-se că nu toți au dreptul să beneficieze de acest drept.

Legea ar trebui să elimine limita de 8.000 de lei în urma creșterilor salariale, pentru că suntem convinși că și cei care muncesc suplimentar, care obțin performanțe, care dețin expertiză și experiență trebuie să beneficieze de această indemnizație.

Solicităm așadar plata indemnizației de hrană și pentru personalul din învățământ al cărui salariu de bază lunar net va depăși 8.000 de lei, la 1 ianuarie 2024.


Angajați din învățământ din jud. Iași    Contactați autorul petiției

Semnează această petiție

Prin semnarea petiției, accept faptul că Angajați din învățământ din jud. Iași va putea să vadă toate informațiile pe care le introduc în formular.


Îmi dau consimțământul pentru prelucrarea informațiilor pe care le furnizez în acest formular în următoarele scopuri:
Publicitate plătită

Vom expune reclama pentru această petiție în atenția unui număr de 3000 de persoane.

Aflați mai multe informații...