Plată suplimentară pentru membrii birourilor electorale ale secțiilor de votare din țară

Către: 

Guvernul României

Autoritatea Electorală Permanentă 

Primarii în funcție ai unităților administrativ - teritoriale

 

Stimate domnule prim - ministru, 

Stimate domnule președinte al Autorității Eelectorale Permanente, 

Stimați primari în funcție ai unităților administrativ teritoriale, 

 

Subsemnații, președinți, locțiitori, opertori de tabletă și delegați ai formațiunilor politice în birourile electroale ale secțiilor de votare din țară la scrutinul din data de 09 iunie 2024 pentru alegerea memebrilor din România în Paralementul European și pentru alegerea autorităților administrației publice locale, vă solicităm modificarea dispozițiilor Hotărârii de Guvern nr. 206 din 2024 pentru aprobarea bugetului și a cheltueililor necesare pregătirii alegerilor din data de 09 iunie 2024, în sensul majorării, cu cel puțin 3 zile, a numărului maxim de zile pentru care se plătesc indemnizațiile stabilite prin Ordonanța de Urgență nr. 21 din 08 martie 2024. 

 

Prezenta solicitare este formulată ținând cont de condițiile în care s-a desfășurat procesul electoral, respectiv: 

 

(1) întâmpinarea dificultăților în timpul zilei de 09 iunie 2024 care au condus la îngreunarea procesului electroal și răspunsurile contradictorii oferite de reprezentanții Birourilor Electorale din țară care au creat confuzie și greșeli în completarea proceselor verbale și, în final, închiderea secțiilor de vot la mai bine de 10 ore de la închiderea alegerilor; 

(2) Condițiile degradante în care am fost nevoiți să așteptăm prelucrarea proceselor verbale ale secțiilor de vot, timp de 15 - 20 de ore, în clădiri improrpii, fără climatizare, apă și mâncare, iar în ziua de 10 iunie 2024 au fost înregistrate temperaturi ridicate. 

(3) Lipsa infrastructurii de preluare a sacilor de vot care a condus la așteptarea unui număr suplimentar de ore în secțiile de vot; 

(4) Dispunerea renumărării voturilor de către toți membrii birourilor electroale ale secțiilor de vot, care a însemnatt între 5 și 8 ore suplimentare; 

(5) Însumarea a peste 40 de ore în care memebrii birourilor au fost nedormiți și ținuți în condiții vătămătoare pentru închierea procesului electroal în condiții de siguranță. 

 

Condierăm că este de datoria Guvernului Românie de a conștientiza importanța remunerării corecte a celor care au asigurat desfășurarea în condiții optime a scrutinului electoral organizat în data de 09 iunie 2024 și de arăta respectul cuvenit pentru orele suplimentare petrecute pentru prelucrarea proceselor verbale. 

Totodată, este necesară implicarea tuturor factorilor care au avut atribuții în organizarea scrutinului din data de 09 iunie 2024 pentru rezolvarea situației expuse anterior. 

 

Asumarea participării memebrilor în birourilor electroale ale secțiilor de votare a fost realizată în considerarea unei bune orgnaizări și a asigurării unor condiții optime de desfășurare a procesului electroal, însă niciuna dintre cele două nu a fost realizată. Au existat numeroase cazuri în care memebrii au necesitat îngrijiri medicale, zile libere suplimentare pentru predare proceselor verbale și acumularea unor ore de lucru care depășesc o săptămână de muncă obișnuită. 

 

Totodată, având în vedere campania agresivă din media organizată de anumiți candidați la adresa celor care au făcut parte din componența birourilor electroale ale secțiilor de votare, vă solicităm în mod respectuos recunoașterea publică a eforturilor depuse în condiții degradante de către memebrii birourilor electroale ale secțiilor de votare pentru închiderea procesului electoral, precum și prezentarea publică a scuzelor din partea primarilor pentru ceea ce a trebuit să îndurăm în procesul de predare a proceselor verbale, organizarea acestei activități fiind în atribuția directă a autorității executive a administrației publice locale. 

 

Vă mulțumim anticipat pentru atenția acordată și vă stăm la dispoziție pentru orice informații suplimentare veți considera necesare pentru a dispune în sensul celor solicitate. 

 

Cu stimă, 

Semnează această petiție

Prin semnarea petiției, accept faptul că Mustaca Vlad va putea să vadă toate informațiile pe care le introduc în formular.

Nu vom face informația publică pe internet.


Îmi dau consimțământul pentru prelucrarea informațiilor pe care le furnizez în acest formular în următoarele scopuri:
Autorizez Mustaca Vlad să transmită informațiile pe care le furnizez în acest formular următoarelor părți:
Publicitate plătită

Vom expune reclama pentru această petiție în atenția unui număr de 3000 de persoane.

Aflați mai multe informații...