Pistă pentru bicicliști în suburbiile Chișinăului

danube-cycle-path-family.jpgCiclismul are un poțential ridicat ca ramură a sportului. Poate fi practicat atât ca sport de performanță, cât și de întreținere fizică și recreere. Pentru dezvoltarea acestui segment e nevoie de o infrastructură dedicată bicicliștilor. La ora actuală în Moldova, această infrastructură practic nu există. Pistele pentru bicicliști din Chișinău sunt mai puțin practicabile în acest scop, datorită traficului aglomerat. Pistele din parcuri sunt relativ scurte, fiind utilizate în plus de pietoni sau alergători, din cauza supraaglomerării parcurilor. Ce ține de drumurile naționale, acestea prezintă un risc sporit și este afectat traficul de automobile.
Soluția ar fi construcția unei piste pentru bicicliști în suburbiile Chișinăului, care pe termen lung ar putea să ia forma unei centuri cu ramuri de legatură spre oraș. Aceasta ar putea fi utilizată pentru antrenamente, recreere, transport personal cât și pentru organizarea de competiții în domeniul ciclismului. Un beneficiu important ar fi și impactul pozitiv asupra sănătății populației.

Petiția e adresată Ministerului Sportului și Tineretului din Moldova pentru elaborarea unui plan în această direcție, și implementarea lui împreuna cu autoritățile publice locale și alte ministere responsabile.

Andrei Covalenco    Contactați autorul petiției

Prin semnare, autorizez pe Andrei Covalenco să-mi predea semnătura către persoanele care au autoritatea necesară.