Petiție pentru îmbunătățirea sistemului de învățământ

Semnaţi această petiţie dacă sunteţi de acord cu următoarele propuneri:

1. Toate şcolile vor avea cel puţin 3 săli destinate cercetărilor ştiinţifice.
Oamenii vor lucra acolo pe bază de voluntariat.

Nu vor mai exista boli.
Omul nu va putea îmbătrâni.
Toţi oamenii vor fi tineri.
Toţi oamenii vor putea să meargă.
Toţi oamenii vor putea să audă.
Toţi oamenii vor putea să vadă.
Toate aceste lucruri vor deveni realitate în maxim 4 luni de cercetări.

Banii pentru cercetare pot veni din fondurile europene.

Trebuie să se facă o adresă de internet în care oamenii pot să-şi expună ideile. Ideile pot fi puse în practică în săli în care se fac cercetări științifice.

În fiecare zi, rezultatele cercetărilor se vor publica pe internet. Astfel, toţi oamenii vor putea analiza rezultatele, ceea ce înseamnă că pot apărea noi idei de cercetare, cercetările pot avansa mai repede, rezultatele pot apărea mai repede.

Trebuie ca mulți oameni să aibă idei de cercetare și să fie interesați să facă cercetări. Acest lucru se va întâmpla dacă:

1) Telespectarii vor vedea zeci de experimente ştiinţifice pe zi. (La fiecare post de televiziune vor putea să vadă cel puţin 10 experimente pe oră.)

2) La posturile de televiziune se vor da întrebări și probleme. Trebuie ca oamenii să fie interesaţi să găsească soluții la acestea.

Exemplu de întrebare: De la ce înălţime trebuie aruncată o bucată de carne ca să ajungă prăjită atunci cand atinge pământul?

Telespectatorii vor spune soluțiile la telefon. Pot să câștige bani dacă spun soluția corectă.

Telespectatorii vor trebui să se culturalizeze.

2. Se va mări numărul de ore pe care îl petrec elevii la şcoală cu 1-2 ore.  Zilnic, vor avea loc activități educaționale în acele ore.

Materialele necesare pentru activitățile educaționale vor fi date profesorilor de către Ministerul Educatiei.

Materialele necesare pentru activitățile educaționale(foi cu instrucțiuni și obiecte) vor fi băgate într-o pungă. O pungă va fi suficientă pentru o oră de activități educaționale.

Elevii vor da un test în acele ore. Ei vor trebui să scrie în niște foi răspunsurile la întrebări. La unele întrebări vor trebui să argumenteze răspunsul. Vor primi note la aceste teste.
Un exemplu - Profesorul pune următoarea întrebare: Este lumina undă sau particulă? Urmează ca profesorul să facă niște experimente științifice. La terminarea experimentelor, elevii vor scrie răspunsul într-o foaie.

Alte exemple:

1) Profesor: Aveți fiecare pe bancă trei obiecte identice.
Fiecare obiect este așezat unul peste altul.
Ridicați cu o mână toate cele trei obiecte, apoi primele două, apoi primul. Ce constatați?
Elevii: Cântăresc mai mult primele două obiecte decât toate cele trei, mai mult primul obiect decât toate cele trei.
Profesor: Scrieți în foaie de ce credeți că cântăresc mai mult primele două obiecte decât toate cele trei, mai mult primul obiect decât toate cele trei.

2) Profesorul: Compoziția ''Anotimpurile'' a fost scrisă de Antonio Vivaldi. Ea este alcătuită din patru concerte: ''Primăvara'', ''Vara'', ''Toamna'', ''Iarna''.
În anul 1725, Antonio Vivaldi a publicat lucrarea ''Il cimento dell'armonia e dell'inventione''. Acolo se găsesc partiturile de la cele patru concerte. În acest manuscris, el a scris și niște versuri printre portative. Versurile a patru sonete corespund celor patru concerte. Cei ce știu conținutul sonetelor pot să facă o corespondență a versurilor cu ceea ce aud(la concert).
Veți auzi acum niște fragmente scurte din aceste concerte. Voi trebuie să determinați ce redau sunetele.
(Profesorul nu le va spune conținutul sonetelor. Cu toate astea, unii elevii vor putea să-și dea seama de timpul și spațiul în care se produce acțiunea, deci vor ști ce se redau sunetele.)

3. Elevilor li se vor da la sfârşitul fiecărei ore de curs teme de făcut pentru acasă.

Pentru o temă nefăcută, elevului i se vor scădea 4 puncte la următoarea lucrare. Apoi va lua o notă de 1 pentru fiecare temă nefăcută.

Ministerul Educaţiei le va da elevilor un manual cu probleme pe care elevii trebuie să le rezolve. Acel manual va avea probleme de matematică, fizică, chimie, limbi străine etc.
Va trebui ca în manual să se specifice durata de efectuare a exerciţiilor.
Durata de efectuare a temei la o materie trebuie să fie de 20 de minute. (Durata de efectuare a temei de la română va fi de o oră.)

Trebuie ca profesorii să nu dea la toţi elevii aceleaşi teme de făcut, deoarece e posibil ca unii să copieze rezolvările de la colegii lor. Trebuie să le spună:''Primii 4 elevi de la băncile de la rândul de la fereastră au de rezolvat subiectele 1,2 şi 3. Următorii 4 elevi au de rezolvat subiectele 4, 5 şi 6 etc.''

În prezent, elevii au teme de făcut la matematică, uneori şi la limbi străine şi română. Nu-i bine.
Elevii au multe lecţii la şcoală pe care nu le învaţă. Exemplu: Elevilor li s-au predat 10 lecţii. Profesoara îi anunţă că a 10-a lecţie trebuie să o înveţe pentru lucrare. Deci elevii au scris degeaba celelalte 9 lecţii.
Trebuie ca elevii să ştie ceva noţiuni din fiecare lecţie pe care au scris-o la şcoală. Cum se poate face asta? Ei trebuie să rezolve subiecte la fiecare lecţie pe care au scris-o.
Exemplu - Profesoara de istorie le-a predat prima lecţie. La sfârșitul orei de curs le va da nişte teme de făcut pentru acasă. Aceste teme le pot face dacă citesc lecţia pe care au scris-o(prima lecţie). Apoi, profesoara le predă a 2-a lecţie. Şi acum elevilor și se vor da teme de făcut pentru acasă. Trebuie mereu să existe continuitate.

4. Toți elevii vor trebui să citească cărţi.

La şcoală, la terminarea orei de română, profesorul sau profesoara le va spune elevilor că au următoarea temă pentru acasă - au de citit un anumit număr de capitole dintr-o nuvelă sau roman.

Elevii vor da un test la începutul fiecărei ore de curs. Timpul de efectuare a testului va fi de 10 minute. Cei care nu dau răspunsul corect sau nu știu răspunsul la vreo întrebare vor lua o notă de 1.

Un exemplu - Profesorul: ''Aveţi următoarea temă pentru acasă - citiţi primele 10 capitole din romanul/nuvela x!''
Apoi: ''Aveţi următoarea temă pentru acasă - citiţi capitolele 11-20 din romanul/nuvela x!''
Se continuă tot aşa până când elevii au citit toate capitolele din romanul/nuvela x.

Elevii vor trebui să citească o carte pe săptămână.

5. Elevii vor trebui să învețe un număr dublu de pagini pentru lucrarea de control. Pentru o lucrare de control, elevii din clasele 5-8 vor trebui să  învețe 4 pagini de format A5, cei din clasele 9-12 vor trebui să învețe 6 pagini de format A5.

6. În fiecare sală de curs se vor pune afişe cu probleme, întrebări și povestiri, pentru ca elevii să dorească să se culturalizeze.

La începutul fiecărei săptămâni se vor pune alte afişe.

7. Toate şcolile vor fi dotate cu instrumente muzicale.

La ora de muzică, profesorul le va da elevilor nişte foi cu notele muzicale de la o melodie. Apoi, ei vor asculta o înregistrare audio sau profesorul va cânta la un instrument muzical. Elevii se vor uita în foi în timp ce aud melodia, aşa că vor înţelege pe deplin teoria muzicală. Lucrurile vor merge aşa - www.youtube.com/watch?v=1IEP_Km5Hrw
Mulţi elevi vor dori să cumpere instrumente muzicale dacă toate şcolile vor fi dotate cu acestea.

8. Vor putea să urmeze cursurile dintr-un liceu numai aceia care vor avea cel puțin nota 5 la cele două probe de la evaluarea națională.

9. Elevii vor primi note numai în următoarele situații:

1) Nu-și fac temele.

2) Primesc notă la test.

10. Niciodată nu se vor da lucrari neanunţate.

11. Elevilor li se vor spune punctajul de la fiecare subiect înainte de a da lucrarea de control.

12. Elevii vor fi anunțați că vor da lucrare de control cu cel puțin 72 de ore înainte de ora în care o vor da.

13. Intervalul dintre lucrările de control pe care le dau elevii va fi de minim 72 de ore.

14. Profesorii și profesoarele vor trebui să țină cont de timpul necesar rezolvării subiectelor de la lucrare de către elevi.

Profesorii și profesoarele vor elabora subiectele ținând cont de următoarele lucruri:

1) Atunci când rezolvă subiectele de la un test, elevul se gândește cel puțin 10 minute la ceea ce trebuie să scrie în foaie.
2) Elevului îi ia 25 de secunde ca să scrie un rând într-o foaie de format A5.

Studiu de caz: Dacă elevii dau lucrare în 50 de minute

În 5 minute vor rupe o foaie de hârtie din caiet, își vor scrie numele, subiectele și data la care dau lucrarea de control. În următoarele 45 de minute vor începe să trateze subiectele de la test. Ei vor scrie maxim 84 de rânduri(3 pagini și 6 rânduri) ca să ia nota 10 la test.
În acest caz, profesorii și profesoarele vor trebui să elaborează subiectele ținând cont de faptul că elevii pot scrie maxim 84 de rânduri în lucrare.

O lege va prevede ca elevii să dea mereu lucrare în 50 de minute.

15. Profesorii și profesoarele vor trebui să elaboreze punctajul de la subiectele de la lucrare ținând cont de numărul de rânduri pe care elevii le vor scrie la fiecare subiect.

Studiu de caz: Dacă elevii dau lucrare în 50 de minute

În cele 45 de minute, elevul poate să scrie maxim 84 de rânduri. 84:10=8.4. El va lua un punct la lucrare dacă scrie 8.4 rânduri.

(Câte rânduri va trebui elevul să scrie ca să ia nota 5 la o lucrare de control pe care o dă în 50 de minute? 8.4 x 4 = 33.6 rânduri. Elevul trebuie să scrie o pagină și jumătate ca să ia nota 5 la lucrare.)

16. Pentru ca elevul să poată rezolva subiectele de la test va trebui să știe doar ceea ce a scris în caiet la orele de curs.

Elevii nu vor mai primi subiecte de olimpiadă la teste. Nu vor mai avea de comentat vreun text la prima vedere. Ca să ia nota 10 vor trebui doar să scrie ce au scris în caiet la orele de curs.

17. Începând cu clasa a 5-a, elevii vor primi note de 1 la 10. La lucrare vor primi mereu un singur punct din oficiu.

18. Toate lucrările corectate vor fi date elevilor, iar dacă ei sunt de acord cu nota primite va trebui ca lucrările să ajungă la inspectoratele şcolare. Dacă nu sunt de acord cu nota primită, profesorii și profesoarele vor trebui să se mai uite o dată pe lucrare.

19. Va fi abrogată legea(art 118, punctul 6) care prevede că ''elevii aflați în situație de corigență vor avea cu cel puțin un calificativ/o notă în plus față de numărul de calificative/note prevăzute la alin. (4), ultimul calificativ/ultima notă fiind acordat/ă, de regulă, în ultimele două săptămâni ale semestrului.''

Motive pentru abrogarea legii:

1) Unii elevi primesc o notă în plus.

2) Profesorii, profesoarele și unii elevi sunt stresați în ultimele două săptămâni din semestrul al 2-lea. Profesorii și profesoarele sunt stresați deoarece trebuie să stabilească felul prin care îi vor evalua pe elevii care se află în situația de corigență. Uneori îi testează pe elevi pe parcursul a mai multor zile.

20. Nu se va mai da examen de corigență. Elevii care au o media anuală sub 5 la o materie vor rămâne repetenți.

Examenul de corigență nu se va mai da deoarece elevii vor fi evaluați corect pe parcursul fiecărui an școlar.

21. Li se va interzice elevilor să stea la uşa pe care intră profesorii şi profesoarele în şcoală. (Directorii de şcoli îi obligă pe elevi să chiulească de la ore.)

22. În fiecare școală se va instala o cutie unde elevii pot băga formulare. În formular vor scrie despre faptele imorale ale profesorilor și profesoarelor. Directorii școlilor vor trebui să citească aceste formulare.

Model standard:

- instituţia de învăţământ a elevului
- numele inculpatului sau a inculpatei
- luna şi anul când profesorul sau profesoara a făcut ceva necuviincios
- faptele imorale(de exemplu: ''x profesoară ne-a ameninţat că dacă nu plătim fondul clasei nu ne va mai semna carnetele de alocaţii'', ''x profesoară m-a dat afară din clasă şi mi-a pus absenţă nemotivată pentru că nu mi-am făcut temele'', ''x profesoară m-a ascultat la oră şi mi-a dat nota 4'', ''x profesoară m-a lovit'' ,'' x profesoară nu ne-a lăsat să ieşim în pauză, deşi a sunat soneria'', ''x profesoară m-a pus să stau în picioare pe durata orei pentru că nu mi-am făcut temele'', ''x profesoară nu m-a lăsat să mă duc la toaletă'', ''x profesoară mi-a vorbit urât'', ''x profesoară m-a numit paraşută'' etc.).

23. Pe tabelul cu rezultatele de la examenul de la evaluarea națională, bacalaureat etc. se vor afișa cele două note date de profesorii care au corectat lucrarea de examen. (Doi profesori corectează o lucrare de examen; nota afişată pe tabel este media aritmetică a celor două note.)

Astfel, candidații vor şti că ceva este în neregulă atunci când văd că este o discrepanţă între cele două note.

24. Se vor afişa adresele şi numerele de telefon a inspectoratelor şcolare pe uşa de intrare în şcoală.

25. Se va prelungi timpul de efectuare a subiectelor de la evaluarea naţională, de la bacalaureat și facultate cu o oră.

Se specifică pe foile cu subiecte că timpul de efectuare a subiectelor este de x ore. Problema este că va lua cel puțin o oră ca ei să treacă pe foaia de examen ceea ce au scris în ciornă.

26. Examenele se vor da la ora 12.

Până acum câţiva ani examenele de la bacalaureat, evaluarea națională și facultate se dădeau la ora 10. Acum se dau la ora 9. De ce au dorit cei din Ministerul Educaţiei să se dea examen cu o oră mai devreme? Ei şi-au făcut probleme că ei vor învăţa în dimineaţa zilei în care se dă examen, așa că vor lua note peste 5.
Ce se va întâmpla dacă ei au examen la ora 12? Ei vor ști cum să rezolve subiectele deoarece au repetat lecţiile pe care le-au avut de învăţat și în ziua examenului.

27. Elevilor li se vor trece în fiecare săptămână notele în carnetul de note sau pe o foaie. (I se va da elevului foaia cu note.)

Elevii pot învăța mai bine pentru școală dacă știu ce note iau la școală. Dacă știu că au note proaste la x, y sau z materie, ei vor învăța la x, y sau z materie. Dacă știu că au note de 6,7,8,9,10 la x, y sau z materie, ei vor învăța bine în continuare la x, y sau z materie.

28. Se spune că elevii se duc la școală ca să învețe. Realitatea este alta: elevii nu înțeleg nimic din ceea ce se predă la școală, deci nu învață nimic.
Ceea ce nu-l interesează nu ințelege. Elevul trebuie să fie interesat de ceea ce se predă la școală! Numai așa el pot să înțeleagă ceea ce se predă la ore, deci să învețe.

Ministerul Educației le va da niște cărți profesorilor și profesoarelor. Ei vor preda la ore din acele cărți. Elevii vor înțelege ceea ce se predă la ore.
Ceea ce le spun că nu trebuie să scrie în caiet îi vor interesa. Îi vor interesa și ceea ce vor trebui să scrie în caiet. De ce îi vor interesa ceea ce vor scrie în caiet? Deoarece îi vor interesa ceea ce le-a spus că nu trebuie să scrie în caiet.

Studiu de caz

Profesor: Astăzi vă voi preda despre numerele imaginare.
Cum credeți că sunt notate numerele imaginare?
număr imaginar = ?
Un elev: Cu i!
Profesor: Corect! Notația pentru numerele imaginare este i.
număr imaginar = i
Care este valoarea lui i?
i = ?
Un elev: i = i
Profesor: Corect!
Cu cât este egal i la puterea a 2-a?
i la puterea a 2-a = ?
i la puterea a 2-a = -1
Să vă spun ceva despre numerele complexe. Cum puteți face ca un număr să devină ''complex''? Faceți un număr complex cu numărul real 1.
Un elev: 1+i
Pot face un număr ''complex'' dacă adun un număr real cu unul imaginar.
Profesor: Corect!
număr real + număr imaginar = număr complex

Pe elevi îi interesează ceea ce nu trebuie să scrie în caiet(întrebările), deci îi interesează și ceea ce trebuie să scrie în caiet(răspunsurile la întrebări). Ei rețin toate informațiile de mai sus. Nu le vor uita niciodată.

29. Vor fi modernizate veceurile elevilor.

Fiecare şcoală va trebui să fie dotată cu veceuri identice cu cele instalate în blocuri, hârtie igienică şi săpun lichid.

Adresa dvs. de email nu va fi publicată pe site-ul nostru. Cu toate acestea, autorul petiției va putea vedea toate informațiile furnizate în acest formular.