Petiție pentru reprezentarea proporțională a românilor rezidenți în străinătate in Parlamentului României

Folosesc această petiție on-line pentru pregătirea unei inițiative legislative prin care norma de reprezentare în Parlamentul României a voturilor exprimate de cetățenii români rezidenți în străinătate să fie identică cu a celor exprimate de cetățenii români cu domiciliul în România.

Este total nedrept ca reprezentarea celor 4-5 milioane de români rezidenți stabiliti in afara granițelor să fie făcută de 6 persoane, 4 deputati + 2 senatori, în fapt fara putere de influență legislativă.

Consider că votul unui rezident în străinătate TREBUIE  să aibă același drept de reprezentare ca al unui rezident în România.

 Votul celor din străinătate nu poate fi cumpărat prin diverse beneficii, iar prin experiența de viață din țările gazdă (autentice democrații) și-ar alege reprezentați care sa fie in slujba oamenilor și nu a intereselor de grup politic.

Doar prin implicarea noastră putem reda România cetățenilor ei.

Potrivit art. 74 alin. (1) din Constituţia României, iniţiativa legislativă aparţine Guvernului, deputaţilor, senatorilor, precum şi unui număr de cel puţin 100.000 de cetăţeni cu drept de vot.

Consider că putem depăși pragul de 100.000 de semnături. Gândiți-vã că, printr-o reprezentare după norma pe care o au cei din țară putem trimite o nouă generație politică în Parlament.

Pentru cei care sunteți de acord cu această idee, vă rog să convingeți și alți compatrioți să semneze și să se implice în această acțiune. Înțelegeți că pur și simplu am fost excluși de la decizia politică internă.

NOI trebuie să oprim acest abuz civic, și am convingerea că se poate. Vă rog să vă implicați.

 

Fiți binecuvântați oriunde vă aflați, în numele și spre slava lui Iisus Hristos, Împăratul nostru!


Petricã Iftimie    Contactați autorul petiției

Semnează această petiție

Prin semnătura mea, autorizez Petricã Iftimie să predea informațiile pe care le furnizez în acest formular celor care au autoritate în ceea ce privește această chestiune.

Nu vom face adresa dvs. de e-mail publică pe internet.

Nu vom face adresa dvs. de e-mail publică pe internet.Publicitate plătită

Vom expune reclama pentru această petiție în atenția unui număr de 3000 de persoane.

Aflați mai multe informații...