Petitie pentru reducerea numarului de Ursi .

Strangerea de semnaturi pentru sustinerea unei legi privind reducerea numarului de ursi din apropierea localitatiilor si in special a ursilor care au atacat oameni sau bunuri omenesti.

Descriere:

Arealul ursului este de 500 - 1500 kmp, vietuind in anii trecuti fara deranj in zona montana, unde avea suficienta hrana si hibernarea se desfasura normal, iar inmultirea se limita la 1-2 pui / 2 ani .

Ursul fiind ce-l mai puternic animal din Romania, atingand varsta de 30 ani, selectia naturala nu este posibila, rezultand crestere masiva a populatiei de ursi. Arealul muntiilor din Romania a ajuns insuficient pentru un numar estimat la peste 11000 de exemplare de ursi, fapt pentru care acestia au inceput sa coboare spre zone de deal si chear campie unde au gasit hrana diversificata din abundenta, fapt pentru care femelele de urs au ajuns sa nasca intre 2-4 ursi, iernile sunt mai blande fapt pentru care sunt ani in care ursii nu au mai intrat deloc sau foarte putin in hibernare. Instinctul de a se hranii din abundenta in luniile de toamna pentru a se pregatii de hibernare a dus treptat la atacuri repetate asupra animalelor domestice, asezarilor omenesti ( stana, ferma ) si inevitabil asupra oamenilor.Fiind omnivori, urșii bruni sunt atrași de zonele cu acces facil la surse de hrană din zonele populate de oameni. Exemplarul care a reusit sa se hraneasca cu carne, miere, va ataca in permanenta tot ce este viu si a vatrelor cu stupi, transmintand prin gena mai departe aceasta atractie. Ursul care a juns sa atace o stana, un om , sa intre in localitati, o va face mereu fara frica deoarece a observat ca nu i se opune nimeni decisiv, fapt pentru care este absolut necesara o lege privind reducerea numarului de ursi din apropierea localitatiilor si in special a ursilor care au atacat oameni sau bunuri omenesti.

 


Birsan Rares , Vanatoare in Transilvania    Contactați autorul petiției

Semnează această petiție

Prin semnătura mea, autorizez Birsan Rares , Vanatoare in Transilvania să predea informațiile pe care le furnizez în acest formular celor care au autoritate în ceea ce privește această chestiune.


SAUPublicitate plătită

Vom aduce această petiție la cunoștința a 3000 persoane.

Aflați mai multe informații...