Petiție pentru Interzicerea Folosirii Artificiilor cu Sunet in perioada 31.12.2023-01.01.2024 in Centrul Municipiului Suceava

Subsemnații, preocupați de bunăstarea animalelor și de calitatea vieții în comunitatea noastră, vă adresăm această petiție prin care solicităm autorităților locale din Municipiul Suceava să interzică utilizarea petardelor și a artificiilor cu sunet în timpul festivităților de Anul Nou din perioada 31.12.2023-01.01.2024, în special cele organizate de municipalitate în centrul orașului.

În perioada sărbătorilor de iarnă, petardele și focurile de artificii devin adevărate provocări pentru animalele noastre de companie și pentru cele sălbatice. Aceste momente de divertisment, marcate de zgomote puternice și lumini strălucitoare, nu reprezintă doar un spectacol pentru oameni, ci și o sursă de stres și disconfort extrem pentru aceste ființe nevinovate.

Chiar dacă suntem ferm convinși că distracția pirotehnică poate aduce bucurie în inimile multora, este esențial să luăm în considerare și impactul negativ asupra animalelor. În noaptea de Revelion, petardele personale se îmbină cu focurile de artificii organizate de municipalitate, transformându-se într-un adevărat coșmar pentru iubitorii de animale, proprietari de câini, pisici sau păsări.

Conform experților, zgomotul puternic provocat de artificii poate genera stres extrem în rândul animalelor, determinându-le să fugă, să se rănească sau să atace oamenii. Animalele domestice, aflate în casele noastre, precum și cele sălbatice, suferă de pe urma acestei experiențe traumatice, uneori cu consecințe tragice.

Nu suntem singurii care ne exprimăm îngrijorarea față de acest aspect. Peste 13 țări, printre care Polonia, Canada, Norvegia, Suedia, Taiwan, Marea Britanie și chiar Statele Unite ale Americii, au recunoscut riscurile și au interzis folosirea petardelor din considerente de sănătate publică și protecție a animalelor.

De aceea, vă rugăm să susțineți această petiție, care are ca scop protejarea sănătății și siguranței animalelor, dar și oferirea unei atmosfere liniștite în comunitatea noastră în timpul sărbătorilor de iarnă. Cerem municipalității din Suceava să renunțe la organizarea focurilor de artificii de revelion în centrul orașului și să adopte măsuri alternative pentru a marca acest moment festiv într-un mod mai prietenos cu mediul și cu toate viețuitoarele.

Vă mulțumim pentru sprijinul acordat și pentru luarea în considerare a acestei chestiuni deosebit de importante pentru comunitatea noastră.


Asociația Comunitară Urbanism și Mobilitate    Contactați autorul petiției

Semnează această petiție

Prin semnarea petiției, accept faptul că Asociația Comunitară Urbanism și Mobilitate va putea să vadă toate informațiile pe care le introduc în formular.

Nu vom face adresa dvs. de e-mail publică pe internet.

Nu vom face adresa dvs. de e-mail publică pe internet.


Îmi dau consimțământul pentru prelucrarea informațiilor pe care le furnizez în acest formular în următoarele scopuri:
Publicitate plătită

Vom expune reclama pentru această petiție în atenția unui număr de 3000 de persoane.

Aflați mai multe informații...