Petitie impotriva purtarii mastilor obligatorii in aer liber

Initiez aceasta petitie pentru a scoate obligativitatea de purtarea măstilor in aer liber

Nu exista o lege actuala organica ca sa dovedeasca purtarea mastilor in spatiile deschise

Nu este prima dată când avocatul contestă măsurile impuse de autorităţi. În luna mai Gheorghe Pipera a depus la Curtea de Apel o cerere prin care a solicitat suspendarea stării de alertă. Avocatul spunea la vremea respectivă că sunt încălcate drepturile fundamentale ale cetăţenilor.

În postarea de pe Facebook, Gheorghe Piperea spune că obligativitatea purtării măştii nu poate fi impusă prin actele emise de autorităţi, iar în opinia sa "obligaţia purtării măştii este, de fapt, o recomandare".

  1. Obligaţia de a purta mască în aer liber nu este prevăzută nici în Legea 55, nici în Legea 136. Stabilirea unei astfel de obligaţii prin hotărâre de guvern sau alt act normativ inferior este interzisă de pricipiul ierarhiei actelor normative, dar şi de art.53 din Constituţie, conform căruia restricţiile de drepturi şi libertăţi nu pot fi impuse decât prin lege ca act juridic al parlamentului.
    Textele din Legea 55 care stabileau contravenţii pentru nepurtarea măştii sunt declarate neconstituţionale de către CCR. În acest moment sunt virtual abrogate, pentru ca au trecut deja cele 45 de zile de suspendare a aplicabilităţii lor şi nu au fost încă modificate pentru a fi puse de acord cu decizia CCR. Aşadar, pentru fapta de a nu purta mască în aer liber nu se pot aplica decât amenzi ilegale, uşor de desfiinţat în instanţă, în procedura plângerii contravenţionale. Obligaţia purtării măştii este, de fapt, o recomandare. 

Liviu Alexandru    Contactați autorul petiției

Semnează această petiție

Prin semnare, autorizez pe Liviu Alexandru să-mi predea semnătura către persoanele care au autoritatea necesară.


SAU

Veți primi un e-mail cu un link pentru a vă confirma semnătura. Pentru a vă asigura că primiți mesajele noastre email, vă rugăm să includeți info@petitieonline.com în lista de adrese sau lista expeditorilor agreați.

Vă rugăm să rețineți că nu puteți confirma semnătura dvs. răspunzând la acest mesaj.
Publicitate plătită

Vom aduce această petiție la cunoștința a 3000 persoane.

Aflați mai multe informații...

Facebook