Petitia rezidentilor pediatri

Hello world! Va retin cateva momente pentru a citi si apoi semna aceasta petitie.

Dar mai intai as vrea sa va expun pentru cine nu cunoaste- problema care afecteaza rezidentii de anul 2 de pediatrie.

Anul trecut- adica pentru rezidentii care au inceput rezidentiatul la data de 1 ianuarie 2011, s-a hotarat o mare schimbare in felul in care se desfasoara rezidentiatul. Mai precis, durata tuturor specialitatilor (cu cateva exceptii) s-a scurtat in medie cu un an. Avand in vedere ca specialitatea noastra nu s-a scurtat, curicula totusi s-a modificat. Nu e nevoie sa ma credeti pe cuvant aveti aici o sursa : http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Curricula-de-pregatire-in-rezidentiat_-modificata-pentru-37-specialitati_15372/

Buuuun! Totul bine si frumos, ne-am conformat noii curicule, am facut tot ce ni se cerea, ne-am luat cuminti foile de repartitie de stagii, ne-am facut frumos datoria.

Numai ca acum (in jurul datei de 20 februarie)- s-a hotarat sa revenim la fosta curicula, sa ni se anuleze diverse stagii, sa mergem noi cuminti de oriunde am fi si sa ne anulam, inlocuim lunile care nu corespund.

Motivul protestului acesta este... Ca nu este corect sa se schimbe ceva asa in "mijlocul actiunii". Si mai mult de atat, noi sa fim cei care sufera, carora ni se inlocuie luni din pregatire cu altceva, mai ales ca aceasta hotarare ne afecteaza doar pe noi. Nu s-a apucat nimeni sa ia toata generatia de rezidenti - va dati seama ce scandal ar fi! si sa le zica direct: vrem sa anulam tot ce s-a hotarat anul trecut. Nu e acelasi lucru ca si cum s-ar razgandi si ar zice ca mai vor sa puna un an in plus la specialitate, dar consider ca este un fel de bataie de joc fata de noi.

Da, stiu ca nimanui la nivel inalt nu ii pasa ce materii fac in rezidentiat niste amarati de rezidenti, dar pentru noi conteaza. Si daca la lucrurile aparent marunte nu protestam intr-un fel...

In fine, stiu ca nu ne afecteaza decat pe noi pediatrii, dar poate ar trebui sa semnam nu numai noi ci si alti rezidenti, pentru ca sincer, nu pot decat sa ma intreb: ce se va intampla daca anul urmator vine un alt guvern, un alt ministru care decide sa mai inlocuie niste luni, stagii etc? Acceptam tacit?

ce vrem noi de fapt prin aceasta petitie? Am dori sa ni se accepte reintoarcerea la curicula noastra asa cum o stiam noi ca ar fi, cu toata dermatologia noastra si lunile de infectioase, si sa accepte faptul ca schimbarea aceasta s-a aplicat pentru generatia noastra deja, ceea ce inseamna ca este mult mai dificila reintoarcerea la fosta curicula atat din punct de vedere birocratic, al repartitiei stagiilor si al anularii diverselor luni si saptamani din tot ceea ce am facut pana acum. Desi pe ei nu ii intereseaza, noua ne pasa de tot ceea ce invatam si de materiile prin care trecem

Medic rezident Pediatrie    Contactați autorul petiției