Petiție pentru legea bolii celiace

CAZ UMANITAR!

Boala celiacă este o boală destul de grea, de care suferă între 250.000 și 1 milion de oameni din România. Există deja un proiect de lege în Parlament, legat de protecția persoanelor cu boală celiacă, inițiat in 2019, care încă nu a fost adoptat.

Toți celiacii și părinții copiilor celiaci știu care sunt costurile unei alimentații fără gluten, pe care nu cred că toată lumea și le poate permite în mod confortabil, ducând în continuare un stil de viată normal.  De asemenea, faptul că celiacii nu au opțiuni alimentare fără gluten în școli și spitale, fiind priviți într-un mod ciudat de cei din jur.

Haideți să creăm un val care să convingă parlamentarii noștri că este nevoie de această lege și de un ajutor pentru cei care suferă de această afecțiune.

Proiectul de lege: https://www.senat.ro/legis/PDF/2019/19L048FG.PDF

Mă numesc Radu, sunt celiac și am 23 de ani. Am creat această petiție pentru a ajuta un număr cât mai mare de români care suferă de această boala.

Retete fara gluten

Prin semnătura mea, autorizez Vasile Radu să predea informațiile pe care le furnizez în acest formular celor care au autoritate în ceea ce privește această chestiune.