Opriți propaganda comunistă chineză în școli! Petiție pentru investigarea și închiderea Institutelor Confucius

 PETIȚIE PENTRU INVESTIGAREA ȘI ÎNCHIDEREA INSTITUTELOR CONFUCIUS DIN ROMÂNIA

 

girl_comunism_banV41.png 

Institutele Confucius (IC) sunt instrumente de propagandă, influență și control ale regimului chinez pe care acesta le instalează în unitățile școlare din România, sub forma unor programe culturale.

La suprafață, Institutele Confucius sunt programe culturale pentru a promova limba și cultura chineză.

În realitate, Guvernul chinez folosește aceste institute pentru a-și avansa agenda ascunsă a regimului comunist de la Bejing în interiorul unităților școlare din România. Regimul chinez câștigă astfel acces la noi generații de studenți pe care le educă cu manuale și profesori din China.

Institutele Confucius poartă numele marelui gânditor Confucius din China antică dar acestea nu îl reprezintă pe Confucius, istoria sau cultura antică chineză. Guvernul chinez se folosește de numele lui Confucius precum și a unităților de învățământ din România pentru a-și crea o imagine favorabilă asupra sa și a da impresia că institutele sunt de prestigiu și că regimul chinez l-ar reprezenta pe Confucius sau istoria antică chineză veche de 5000 de ani.

Institutele Confucius sunt extinse la nivel global, inclusiv în România, în valoare de miliarde de dolari, create și finanțate de Guvernul chinez.

În România există Institute Confucius la Sibiu, în cadrul Universității „Lucian Blaga”, la Cluj Napoca, în cadrul Universității Babeș Bolyai, la Brașov, în cadrul Universității Transilvania și la București, în cadrul Universității București. Există de asemenea clase Confucius la Deva, în cadrul Liceului de Artă și la Constanța, în cadrul Universității Ovidius. Cursuri de limba chineză ale regimului chinez se mai predau și în alte orașe din țară precum Galaţi, Iaşi, Craiova, Suceava, Giurgiu, Bacău.

Din experienţa altor ţări a reieşit că riscurile pe care Institutele Confucius le aduc cu ele sunt enorme pentru o societate sănătoasă: pierderea integrității academice, încălcarea drepturilor omului, influența străină și chiar potențiale încălcări ale securității naționale.

Agenția care administrează Institutele Confucius din întreaga lume se numeşte Hanban, cu sediul la Beijing.

Ce probleme se ridică

Unele universități semnează contracte prin care acceptă să se aplice și legile chineze sau să nu contravină legilor și reglementărilor din China privind Institutele Confucius din campusurile universităților din Occident. Astfel că acceptul universităților vestice de a se supune legilor chineze are ca rezultat exportarea cenzurii din China privind dezbaterile subiectelor sensibile pentru regimul comunist.

Manualele Institutelor Confucius sunt create de regimul chinez și conțin propaganda comunistă de la Beijing.

Cadrele didactice din cadrul Institutelor Confucius răspândesc propaganda de la Beijing prin omisiune. Mai exact, există chestiuni bine definite despre care cadrele didactice nu trebuie să vorbească sau trebuie să le omită din discuțiile cu elevii/studenții. Acestea privesc chestiuni precum: masacrul din Piața Tiananmen, problema Tibet-ului, Taiwan-ului, persecuția împotriva Falun Gong, Revoluția Culturală, etc.

Cadrele didactice care activează în cadrul IC sunt selecționate de Guvernul chinez, ceea ce face discutabil dacă profesorii selectați de un regim totalitar, comunist și criminal pot să educe copiii din Occident într-un mod în care deprinderile, înțelegerile și comportamentele deprinse de copii în urma orelor de curs să nu fie influențate de cultul de la Beijing.

Institutele Confucius din cadrul universităților străine discriminează cadrele didactice în procesul de selecție/angajare, pe baza orientărilor politice și/sau religioase.

Institutele Confucius din cadrul universităților străine sunt finanțate și controlate de Guvernul chinez. Regimul chinez controlează aproape fiecare aspect al Institutelor Confucius din universități, până la dreptul de veto asupra evenimentelor și activităților incluse în bugetul anual prezentat spre aprobare către Hanban.

Hanban, care administrează toate Institutele Confucius din întreaga lume, se află sub controlul direct al Consiliului de Stat Chinez.

În SUA, Canada și Australia, autoritățile au luat măsuri pentru a determina dacă angajații Institutelor Confucius din aceste țări sunt agenți de spionaj pentru regimul chinez.

În aprilie 2020, Suedia a devenit prima țară din Europa care a închis toate institutele și clasele Confucius din țară, guvernul de la Stockholm exprimându-și îngrijorarea cu privire la potențialele încercări de indoctrinare de către Beijing a studenților săi. 

Mai mulți lideri ai Partidului Comunist Chinez au confirmat scopurile ascunse ale Institutelor Confucius precum și obiectivul său de infiltra occidentul cu ideologie socialistă chineză.

Este posibil ca pentru finanțarea Institutelor Confucius să fie alocați banii publici în situația în care universitatea ce găzduiește un Institut Confucius primește pentru finanțarea acestuia, bani de la stat.

****

Regimul comunist chinez este cunoscut ca fiind un regim totalitar extrem de abuziv și criminal, care se face vinovat de moartea a circa 100 de milioane de oameni. În ultimii 20 de ani s-a angajat activ în comiterea unui adevărat genocid de o amploare fără precedent: prelevarea forțată pe scară largă, pentru profit, a organelor practicanților Falun Gong, precum și a altor oameni nevinovați ajunși pe lista neagră a regimului.

În același timp, regimul comunist chinez a manifestat dintotdeauna un dispreţ profund faţă de oameni, fie că e vorba de educaţia lor, ori de cele mai elementare drepturi ale unei ființe uamne, precum dreptul la viaţă. De aceea, implicarea Institutelor Confucius în educarea copiilor noștri este extrem de discutabilă.

Senatul Statelor UniteAsociația Canadiană a Profesorilor UniversitariAsociația Americană a Profesorilor UniversitariAsociația Națională a Cărturarilor din Americadirectori ai serviciilor de informaţiinumeroşi cărturari, istorici şi experţi privind China au tras numeroase semnale de alarmă, au întocmit rapoarte și au demonstrat că Institutele Confucius sunt de fapt un paravan al regimului comunist chinez care se folosește de prestigiul numelui lui Confucius și a universităților gazdă pentru a spiona și a infiltra politicile comuniste în occident.

S-au semnalat, inclusiv in România, situaţii în care cursanţilor Institutelor Confucius li s-a interzis să vorbească în cadrul Institutului despre probleme sensibile ale Chinei de azi, precum practica Falun Gong persecutată de regimul chinez, profesorii chinezi comportându-se ca şi când în cadrul Institutului s-ar aplica legile Chinei.

O serie de universități de prestigiu au decis să nu se asocieze cu Guvernul chinez prin intermediul Institutelor Confucius, iar unele dintre cele care au au reziliat contractele cu controversata instituție au dezvăluit că au existat divergenţe majore în privinţa statutului IC, precum și prezența în manualele IC a propagandei comuniste de la Beijing.

Nu dorim ca generațiile viitoare să mai fie influențate de comunism. România este o țară democratică, iar poporul român a suferit enorm de pe urma comunismului. Vezi experimentul Pitești.

PRIN ACEASTĂ PETIŢIE NOI, SUBSEMNAŢII, CEREM INVESTIGAREA TUTUROR INSTITUTELOR CONFUCIUS DIN ROMÂNIA cu privire la infiltrarea politicilor comuniste ale regimului chinez în ţara noastră, propaganda comunistă, încălcări ale libertăţii de exprimare şi ale altor drepturi garantate în România, precum şi cu privire la posibile acţiuni de spionaj.

NOI, SUBSEMNAŢII, CEREM ÎNCHIDEREA DEFINITIVĂ A TUTUROR INSTITUTELOR CONFUCIUS DIN ROMÂNIA în situaţia în care instituţiile de învăţământ din România care găzduiesc Institute Confucius nu pot garanta respectarea de către aceste institute a tuturor drepturilor şi libertăţilor pe care Constituţia României precum şi tratatele şi pactele la care România este parte le garantează cetăţenilor săi.

Considerăm că Institutele Confucius care există în România trebuie să respecte legile române incluzând drepturile şi libertăţile garantate constituţional. Acest lucru este vital şi pentru protejarea libertății academice din România. Istoria ne arată prea bine pericolele unui sistem educațional creat de un regim opresiv. Prețuim libertatea pe care am câștigat-o cu greu în fața opresiunii și tiraniei. Suntem alături de cei care continuă să sufere nedreptăți și opresiuni în China comunistă, precum poporul tibetan, uigurii, creștinii, practicanții Falun Gong, etc. – cei cu privire la care e interzisă orice discuţie în cadrul Institutelor Confucius.

 ***

Mai multe informații aici: 

Institutele Confucius sau Institutele Mao? Eforturile Chinei de a ne educa tinerii

 ***

Cherish Humanity este o asociație de drepturile omului al cărei scop este promovarea democrației, apărarea drepturilor omului, informarea opiniei publice interne și internaționale, exprimarea liberă a opiniilor, stimularea gândirii libere și critice în viața socială, politică și culturală din România și străinătate, inclusiv prin cercetare științifică și comunicare publică.

http://cherish-humanity.org/

Asociaţia Cherish Humanity, Rădăuţi, str. 1 Mai, nr. 30, jud. Suceava, C.I.F: 40200440 

 


Asociatia Cherish Humanity    Contactați autorul petiției

Semnează această petiție

Prin semnarea petiției, accept faptul că Asociatia Cherish Humanity va putea să vadă toate informațiile pe care le introduc în formular.

Nu vom face adresa dvs. de e-mail publică pe internet.

Nu vom face adresa dvs. de e-mail publică pe internet.


Îmi dau consimțământul pentru prelucrarea informațiilor pe care le furnizez în acest formular în următoarele scopuri:
Publicitate plătită

Vom expune reclama pentru această petiție în atenția unui număr de 3000 de persoane.

Aflați mai multe informații...