Petiție pentru desfășurarea olimpiadelor școlare

Această petiție are ca scop desfășurarea etapei naționale a olimpiadelor școlare din anul 2019-2020.

Ea este dedicată miilor de elevi din ciclul gimnazial și cel liceal care au ajuns la etapele naționale , etape finale ale olimpiadelor școlare , dovedind inteligență , perseverență și implicare.
În celelalte țări ale Uniunii Europene nu s-au luat încă astfel de măsuri , existând posibilitatea organizării etapelor internaționale la fiecare materie . Elevii români au avut rezultate deosebite în anii anteriori , participând în cadrul acestora şi obţinând foarte multe medalii de aur , argint și bronz. In acest an, nu vor mai putea participa la olimpiadele internaţionale.
Elevii implicaţi în aceste competiții și-au dedicat foarte mult timp pregătirii individuale cât și alături de profesorii coordonatori . Pentru mulți dintre ei, acesta probabil urma să fie ultimul an în care puteau participa , iar acum eforturile inimaginabile depuse de fiecare în parte sunt luate în derâdere prin anularea olimpiadelor .
Având în vedere că pe plan intern mai urma doar faza naționala , existând deja clasamente pentru participanţi, la reluarea anului şcolar, se poate susţine şi această etapă . Majoritatea facultăților de prestigiu din România răsplătesc eforturile celor mai buni elevi de la etapele naționale ale concursurilor si olimpiadelor școlare organizate de MEN , asigurându-le un loc în cadrul acestora.
Cerem amânarea olimpiadelor școlare până după ameliorarea crizei actuale în ceea ce privește răspândirea noului Corona Virus . Olimpiadele se pot desfășura în perioada examenelor naționale sau înaintea acestora pentru clasele ce susțin un astfel de examen .
Prin prezenta se dorește reconsiderarea măsurilor stabile în data de 07.04.2020 de către Ministerul Educației și Cercetării referitoare la anularea olimpiadele și concursurile școlare din comunicatul de presă transmis de ministru .
Vă rugam să semnați și să distribuiți petiția prezentă, pentru a avea o șansa să fie luată în considerare, precum şi efortul elevilor implicați să nu fie în zadar.
Vă mulțumim !

Antonio Dumitrescu    Contactați autorul petiției

Prin semnătura mea, autorizez Antonio Dumitrescu să predea informațiile pe care le furnizez în acest formular celor care au autoritate în ceea ce privește această chestiune.

Nu vom face adresa dvs. de e-mail publică pe internet.