Petiție pentru creșterea indemnizațiilor persoanelor cu dizabilități

Imagine_petiție_Mesa_de_trabajo_1.png Petiție pentru o revendicare demnă, pentru creșterea indemnizațiilor persoanelor cu dizabilități

Ca națiune suntem în fața unei nedreptăți sociale care exclude demnitatea persoanei cu dizabilități. Într-o primă exprimare a calității vieții persoanei cu dizabilități afișăm îndemnizațiile celor trei categorii de handicap pentru a defini situația de profundă criză socială a celor care sunt în suferință:

Indemnizație de handicap gradul 1 – 526 lei

Indemnizație de handicap gradul 2 – 395 lei

Indemnizație de handicap gradul 3 – 64 lei

În România semnalăm aproape 870.000 de persoane cu dizabilități, dintre care 80.000 de copii și peste 400.000 de persoane cu grad accentuat de handicap. Aproximăm între 50.000 – 100.000 de persoane cu dizablități care nu au certificat de handicap întrucât departamentele sociale ale primăriilor nu au oferit tot sprijinul pentru realizarea acestui deziderat. Chiar dacă s-au oferit unele faciliăți, care sunt semne ale unor preocupări  sociale minimale pentru persoanele cu limitări fizice, cheltuielile inerente dizabilității sunt cu mult mai mari decât a unei persoane fără dizabilități.

Samuel din satul Fădimac, jud. Timiș, cu vârsta până în 30 de ani, operat la cap, nu are capacitate de muncă pentru a-și câștiga existența, iar tatăl lui cu multiple suferințe, având un ajutor social de 240 lei, nu-i poate asigura condiții minime de existență. E doar un caz dintre zecile de mii de cazuri reale din România. Creșterea ridicolă a cuantumului de la 62 lei la 64 lei este un exercițiu imoral prin care observăm incapacitatea de a da demnitate persoanei legate de dizabilitate. Grija față de persoana cu dizabilitate este pentru majoritatea țărilor europene în valoare de 1000 de Euro, iar facilitățile de accesibilizare și de servicii sunt cu mult mai dezvoltate decât la noi, ceea ce presupune o egalitate de șanse declarată și realizată.

Apelăm la Guvernul României și la Președinție să ia în atenție ca maximă urgență reabilitarea persoanei cu dizabilități în oferirea unei îndemnizații demne pentru a șterge rușinea socială în care au fost cantonați până acum cei care duc o luptă, zi de zi, cu dizabilitatea și privațiunile vieții.

Solicităm votul tuturor celor care empatizează cu persoana cu dizabilitate, care doresc restabilirea unei dreptăți sociale mereu amânate, pentru binele moral și fizic al celor suferinzi și pentru o națiune care respectă valorile umane ale vieții.

Asociația „Ridică-te și umblă”

Asociația Ridică-te și umblă    Contactați autorul petiției

Prin semnătura mea, autorizez Asociația Ridică-te și umblă să predea informațiile pe care le furnizez în acest formular celor care au autoritate în ceea ce privește această chestiune.

Nu vom face adresa dvs. de e-mail publică pe internet.