Paznic școala 192

 

 
Către Primaria Sector 1,
Revenim la adresa noastră Nr. 253/22.02.2023, prin care aduceam în atenția instituției dumneavoastră insuficiența și ineficiența unui singur post de pază de care dispunem în cadrul Școlii Gimnaziale Nr. 192, situată în Strada Munteniei, Nr. 32, Sector 1, București.
Nu cunoaștem criteriile după care Analiza Riscurilor la Securitate Fizică a fost efectuată de reprezentanții Primăriei Sectorului 1, demers menționat în răspunsul transmis către noi în data de 07.04.2023, nu suntem abilitați profesional să emitem opinii despre rigurozitatea și acuratețea procesului, însă suntem în măsură mai mult decât oricine altcineva să apreciem gradul de risc la care suntem supuși zilnic în orele pe care le petrecem împreună cu și pentru elevii noștri. Părinți și cadre didactice deopotrivă îngrijorați pentru siguranța noastră și mai ales a copiilor noștri, facem front comun și readucem în atenția domniilor voastre, administratorii responsabilii ai acestui sector și implicit ai școlii noastre, subiectul protecției micii noastre comunități. Vă asigurăm că revenerea la solicitarea inițială de suplimentare a posturilor de pază este justificată. Argumentele inițiale rămân valabile. Iar evenimentul de săptămâna trecută, adică după asigurarea venită din partea instituției dumneavoastră că dispozitivul existent de pază ne este suficient, vine să le completeze.
Miercuri, 19.04.2023, ora 18.20, pe la poarta nepăzită în baza aceluiași acord menționat în adresa emisă de Primăria Sector 1, document semnat personal de Doamna Clotilde Marie-Brigitte Armand, în curtea școlii Gimnaziale Nr. 192 a pătruns un cetățean aflat într-o stare evidentă de ebrietate. Așa cum probabil era de așteptat într-o asemena situație, a atacat unul dintre elevii aflat încă în curtea scolii, înjurându-l și lovindu-l cu pumnii și picioarele. Agresiunea s-a încheiat cu răni serioase suferite de elevul nostru și cu furtul telefonului acestuia. Agentul de pază de serviciu a observat incidentul cu întârziere dată fiind desfășurarea acestuia departe de postul asigurat. În consecință a acționat tardiv, atunci când altercația era deja terminată. Doar providența a fost cea care a salvat copilul de la un deznodământ ce putea fi mult mai grav. Reacția agentului de pază a fost pe cât de întârziată, pe atât de nepotrivită contextului. Fără să apeleze serviciul de urgență sau dispeceratul firmei sale angajatoare, doar l-a îndepărtat pe agresor din incinta școlii. Inexplicabil și suspect, însă neavând informații clare nu ne vom hazarda în a face supoziții suplimentare. Nici acest act nu a părut a fi convingător, întrucât agresorul a revenit în aceeași stare pronunțată de alcoolism acut în curtea școlii mai târziu în aceeași zi. Același agresor, același paznic, aceeași reacție necorespunzătoare. Izgonirea intrusului ostil din curtea școlii. Fără a-l identifica, fără a apela numărul de urgență sau dispeceratul firmei de pază. Sistemul antiefracție menționat de asemenea de domniile voastre în adresa Nr. D11347/07.04.2023 s-a dovedit la fel de inutil ca și agentul de pază aflat în timpul serviciului.
Identificarea și capturarea agresorului a fost făcută după plângerea depusă la sediul secției de poliție arondată zonei noastre, de către mama victimei. A fost descoperit în zona pieței 16 Februarie aflată în imediata apropiere a Școlii Nr. 192.
Suntem convinși că nu mai este nevoie, fără să reducem semnificația evenimentului expus mai sus, să evidențiem tragedia care ar fi putut avea loc într-un asemenea context nefast, mai ales ca scoala se afla vis a vis de o piata foarte populara in sector, cu multiple baruri frecventate de persoane cu moralitate indoielnica. Suntem de asemenea convinși că veți întelege îngrijorarea noastră și că veți dispune cele mai bune măsuri de prevenire a unor cazuri similare.
Următorul punct al plângerii noastre, semnalat de asemenea instituției dumneavoastre în trecutul nu foarte îndepărtat, este igiena din interiorul școlii și curtea aferentă. De fapt, lipsa acesteia. Înțelegem că păstrarea curațeniei locului unde ne desfășurăm activitatea este o responsabilitate comună a tuturor părților implicate și facem eforturi ca regulamentul de ordine interioară să fie respectat întocmai de elevi și cadre didactice deopotrivă. Campanii de conștientizare sunt întreprinse în mod current, iar rezultatele sunt sesizabile. Suprafețele deschise și sălile de clasă se prezintă într-o stare acceptabilă, fără să pună în pericol sănătatea ocupanților lor. Dificultatea evidentă o reprezintă zona toaletelor. Din trei astfel de compartimente doar două sunt, la momentul redactării prezentei, funcționale. Ele trebuind să acomodeze necesitățile zilnice a peste șapte sute de copii. Personalul de curățenie este indiscutabil depășit cu un raport de 350/1. Suntem convinși că o astfel de distribuție a personalului de curățenie ar fi un impediment și pentru desfășurarea activității și în sediul Primăriei Sector 1, indiferent de cât de exigente sunt regulile de igienă aplicate la locul dumneavoastră de muncă.
Astfel, solicităm suplimentarea personalului dedicat salubrizării Școlii Nr. 192 cu cel puțin un angajat. O măsură pe cât de necesară pe atât de urgentă pentru evitarea unor îmbolnăviri în masa a elevilor și cadrelor didactice, un subiect care cu siguranță ar deveni rapid unul de interes national.
Vă rămânem bineînțeles la dispoziție pentru orice detaliu veți considera necesar. Ne dorim, prin această scrisoare către domniile voastre și programarea unei întîlniri între părți, de preferabil la sediul nostru. Suntem siguri că veți găsi cât de curand posibil o oră liberă în calendarele dumneavoastră, timp în care să ne acordați atenția și grija de care avem atâta nevoie.
În așteptarea unui răspuns operativ și eficient, vă mulțumim anticipat pentru interes și disponibilitate.
Cu respect și solicitudine,
Școala Nr. 192
Elevi inocenți, Părinți îngijorați, Cadre Didactice responsabile
 
 
 
 
 
 

Semnează această petiție

Prin semnătura mea, autorizez Școala 192 să predea informațiile pe care le furnizez în acest formular celor care au autoritate în ceea ce privește această chestiune.


SAUPublicitate plătită

Vom aduce această petiție la cunoștința a 3000 persoane.

Aflați mai multe informații...