Patkó: legyen úgy mint régen volt

Patkó: vissza a címereket


Megmozdult a Magyar Polgári Párt székelyudvarhelyi szervezete, egy kicsit későn, de jobb későn, mint soha. Egyeztetést kezdeményeznek a Márton Áron téren a felújítás alatt lévő Patkó címereinek visszaállításáról a többi frakciókkal. A tárgyalások menete előre borítékolható. Azt fogják mondani: természetesen támogatjuk. Ezzel annyi, mert a történelmet alakítani gatya kell. Ami jelenleg hiánycikk. Inkább megy a szájkaraté! Sokan kérdezik, hogy milyen címerek voltak a Patkóban? A Patkó alakú kőből készült építmény 1941-ben építették, azóta sok fontos esemény, rendezvény helyszíne volt már a tér. A bécsi döntést követően a Felső Piac téren, a Patkóban, az emlékmű hátsó részén állított zászlórúdon kapott helyet az ajándékba kapott országzászló. A zászlórudat hiába keressük, de hiányzik Udvarhely megye, Székelyudvarhely, Magyarország Erdély és Pestszentlőrinc címere is –csak a körvonalak látszanak, ezeket a második világháborút követő hatalomváltáskor eltüntették. Az új elképzelés szerint a múlt emlékei, a címerek és a zászlórúd már nem képeznék részét a felújításnak, vagyis fátylat borítanának a múltra, helyette egy térkőből, természetes kőből készült stilizált rózsát ábrázoló teret alakítanának ki. Március 15-én lobogtatjuk a székely zászlót, de a régi rúd helyére nem merjük vissza tenni. A címereket vissza kell tenni, ha kell, aláírást gyűjtünk, nem háromszázat, hanem több ezret!!! Hadd lássák a városvezetők, hogy van véleménye a város polgárainak, vannak kiváló fiatal szakembereink, akik szívesen vették volna kezükbe a Márton Áron tér megtervezését pályáztatással, ha kaptak volna erre lehetőséget.
Ha egyetért a felhívással, kérjük, hogy a lap alján töltse ki a következő mezőket: keresztnév, név, város, ország és email cím.

Székelyudvarhelyért Mozgalom


Balázs Árpád    Contactați autorul petiției

Semnează această petiție

Prin semnare, autorizez pe Balázs Árpád să-mi predea semnătura către persoanele care au autoritatea necesară.


SAU

Veți primi un e-mail cu un link pentru a vă confirma semnătura. Pentru a vă asigura că primiți mesajele noastre email, vă rugăm să includeți info@petitieonline.com în lista de adrese sau lista expeditorilor agreați.
Publicitate plătită

Vom aduce această petiție la cunoștința a 3000 persoane.

Aflați mai multe informații...

Facebook