Pasiunea pentru Vehiculele Istorice nu are Frontiere, Cetatenie, Rasa!

Sambata 30 martie 2019, in cadrul Adunarii Generale a membrilor asociatiei Retromobil Club Romania (RCR) a fost votat si introdus în statutul asociatiei un articol care prevede ca Consiliul Director al asociatiei poate fi alcătuit exclusiv de cetateni romani, modificarea fiind propusa de însuși Președintele RCR, Gabriel Bogdan Coconoiu.

Articolul respectiv este discriminatoriu și total împotriva unui concept democratic și paneuropean, fiind în contradictoriu atât cu Constitutia Romaniei cât și cu prevederile legale naționale și europene (Conventia Europeana a Drepturilor Omului, Carta Drepturilor Fundamentale a Uniunii Europene, OG 26/2000 privind Asociatiile si Fundatiile).

Trebuie subliniat faptul ca cetatenii straini, dar apartinatori unui stat membru al Uniunii Europene se bucura, in exercitarea dreptului la asociere, de egalitate cu cetatenii oricarui alt stat membru al Uniunii Europene, astfel cum este si Romania, accesul la functii de conducere in cadrul asociatiilor si fundatiilor din Romania nefacand obiectul unor restrictii legale!index1.jpeg

Retromobil Club Romania este o asociatie a pasionatilor de vehicule istorice care trebuie sa reuneasca toti iubitorii de vehicule istorice, indiferent de nationalitatea/cetatenia acestora, mai cu seama ca aceasta asociatie face parte din Federatia Internationala a Vehiculelor Istorice/Antice (FIVA), organizatia mondiala a pasionatilor de Vehicule Istorice, organism international care promoveaza printre principiile calauzitoare si pe cel al nediscriminarii.

Va rugam sa ne sprijiniti in aceasta actiune si sa semnati petitia noastra prin care vrem sa oprim actiunile discriminatorii impotriva cetatenilor europeni, impotriva democrației și s pasiunii!


Claudia Cristina Ladopoulos    Contactați autorul petiției

Semnează această petiție

Prin semnare, autorizez pe Claudia Cristina Ladopoulos să-mi predea semnătura către persoanele care au autoritatea necesară.


SAU

Veți primi un e-mail cu un link pentru a vă confirma semnătura. Pentru a vă asigura că primiți mesajele noastre email, vă rugăm să includeți info@petitieonline.com în lista de adrese sau lista expeditorilor agreați.

Vă rugăm să rețineți că nu puteți confirma semnătura dvs. răspunzând la acest mesaj.
Publicitate plătită

Vom aduce această petiție la cunoștința a 3000 persoane.

Aflați mai multe informații...

Facebook