Opriti demolarea adapostului de caini Kola Kariola!

Catre Consiliul Judetean Calarasi

In 25 iunie 2019 ati emis un ordinul de demolare pentru adaposturile pentru caini construite de Asociatia Kola Kariola pe terenul detinut de asociatie, si care adapostesc 400 de suflete. Noi, cetatenii implicati in protectia si bunastarea animalelor, va solicitam sa anulati acest ordin care pune in pericol 400 de caini care traiesc in conditii excelente in acest adapost.

Semnatarii acestei petitii va solicita sa luati in considerare ca sunt constructii care adapostesc animale in conditii foarte bune, nu este vorba de constructii pentru oameni, nu pun viata nimanui in pericol. Instrument de ajutorare pentru anularea acestui Ordin este Legea 50/1991 modificata si completata, care arata ca in conditiile in care sunt intrunite toate cerintele legale, constructiile usoare sau permanente pot obtine autorizare de construire si ulterior realizarii, lucru de care in primul rand trebuia sa se tina cont inaintea oricarei alte masuri drastice, avand in vedere ca discutam despre protectia si siguranta unor animale.

Sa nu uitam ca in Romania, animalele fara stapan reprezinta un segment social cu un mare deficit. Lipsa de educatie si totala nepasare a autoritatilor fac din Romania o tara a neglijentei si iresponsabilitatii fata de animale si mediu. Asociatia Kola Kariola adaposteste aproximativ 400 de caini: caini salvati din adaposturile publice de la eutanasiere, caini salvati de pe strada, caini abandonati pe camp, in paduri, in localitati, caini accidentati sau maltratati, asociatia servind astfel comunitatea, preluand animale abandonate, asigurandu-le un acoperis, hrana, tratamente si pregatindu-le pentru adoptie si reintegrarea intr-o familie.

De asemenea, asociatia a preluat de-a lungul timpului si caini abandonati care puteau reprezenta un pericol pentru cetateni, chiar la solicitarea primariilor, iar toate aceste actiuni s-au facut din fondurile asociatiei, fara cheltuiala banului public.

Activitatea membrilor asociatiei este una evidentiata prin actiuni de salvare directe, foarte virale in mediul online si mass-media, cu mult impact emotional si care arata o realitate cruda a suferintei animalelor. Numarul mare de cazuri de abandon a creat necesitatea imediata de adapostire a acestor animale, astfel ca intr-un timp foarte scurt, asociatia a reusit sa adaposteasca si sa ingrijeasca aceste animale in conditii de maxima siguranta si bunastare. Autoritatile ar trebui sa vina in ajutor si sa sprijine astfel de activitati, nu sa puna bete in roate si sa ia decizii drastice, ci sa sfatuiasca, chiar sa contribuie in a sprijini asociatiile de protectie a animalelor, care deservesc de altfel populatia acolo unde autoritatile nu reusesc.

Societatea noastra ar trebui sa functioneze intr-o buna colaborare intre autoritati si asociatii, cu sprijin reciproc, avand scop comun ajutorarea cetatenilor, animalelor si mediului.

Activitatea asociatiei Kola Kariola este una transparenta, si-a castigat un numar impresionant de sustinatori si poate fi vizualizata aici: https://www.facebook.com/kolakariola/

Dadau Andreea Emilia    Contactați autorul petiției

Prin semnătura mea, autorizez Dadau Andreea Emilia să predea informațiile pe care le furnizez în acest formular celor care au autoritate în ceea ce privește această chestiune.

Nu vom face adresa dvs. de e-mail publică pe internet.