Numirea urgentă a Adrianei Radu în CES

Guvernul României încearcă să-și încalce angajamentul față de societatea civilă pe tema numirilor în plenul CES, înlocuind unul dintre candidații aleși cu un alt candidat care nu a participat la alegerile organizate luna trecută.

Prin platforma #VotONG, construită de Code4Romania altături de Fundatia pentru Dezvoltarea Societatii Civile, Academia de Advocacy, CeRe - Centrul de Resurse pentru Participare Publică, Federaţia Fundaţiile Comunitare din România - FFCR și Centrul de Resurse pentru Comunitatile de Romi, Cluj Napoca s-au derulat alegeri pentru desemnarea reprezentanților societății civile în Consiliul Economic și Social (CES), grupul solicitând, de asemenea, Secretariatului General al Guvernului să se alăture sectorului în acest demers.

Secretariatul General al Guvernului, deși a achiesat la mecanismul VotONG, declarând în propriul comunicat, din 10 noiembrie 2020, că nu va face numiri în Consiliul Economic și Social în afara listei de candidați validați conform Regulamentului agreat împreună și a desemnat și un reprezentant al SGG în poziția de Președinte al Comisiei Electorale a VotONG, cu rol de supervizare, a decis ieri să încalce acest acord și să ignore un proces democratic la care au luat parte un număr record de 788 de organizații din societatea civilă. În decizia publicată pe 18 decembrie 2020 în Monitorul Oficial, Adriana Radu, președinta Asociației Sexul vs Barza, care a candidat cu sprijinul Coaliției pentru Egalitate de Gen, a fost înlocuită în lista candidaților cu un alt candidat care nu a participat la alegerile organizate luna trecută.

Aceasta reprezintă nu numai încălcarea angajamentului asumat de Guvern către societatea civilă, ci și o gravă ignorare a luptei pentru drepturile femeii și egalitatea de gen, a cărei exponentă, în cazul de față, este Adriana Radu. De aceea, cerem Guvernului României îndreptarea urgentă a acestei erori și imediata numire a Adrianei Radu în CES.

Semnează această petiție

Prin semnarea petiției, accept faptul că Româncă va putea să vadă toate informațiile pe care le introduc în formular.

Nu vom face adresa dvs. de e-mail publică pe internet.

Nu vom face adresa dvs. de e-mail publică pe internet.


Îmi dau consimțământul pentru prelucrarea informațiilor pe care le furnizez în acest formular în următoarele scopuri:
Publicitate plătită

Vom expune reclama pentru această petiție în atenția unui număr de 3000 de persoane.

Aflați mai multe informații...