Nu ne distrugeți drumul!

Până în anul 2016, drumul județean DN191D care traversează localitatea noastră s-a aflat într-o avansată stare de degradare, afectând, din punct de vedere social, financiar și economic, calitatea vieții cetățenilor de aici. De curând am aflat de la Primăria Comunei Sâg despre o deschidere a unei cariere de pietriș și pământ în localitatea Tusa. Factorul local susține că firma exploatatoare nu se află în legalitate (lipsă avize, autorizații, etc). 

Ceea ce ne îngrijorează: 

1. Drumul județean mai sus amintit nu a fost proiectat spre a fi utilizat de traficul greu de autocamioane.

2. În condițiile în care se efectuează peste 30 de curse pe zi a câte 5 autocamioane, drumul se va degrada iremediabil, dată fiind situația economică și locuitorii vor avea de suferit.

3. Casele de la șosea au suferit, din pricina calității precare a drumului și a traficului greu, grave degradări a structurilor de rezistență. Nu are nimeni voie să ,,dărâme" indirect casele unor localnici riverani drumului județean!

4. Aceste autocamioane, încărcate fiind, suprasolicită motoarele și perturbă liniștea publică a localnicilor. Întrucât, efectuează curse continue și succesive pun în pericol și siguranța vieții localnicilor. Drumul este îngust și în unele zone s-ar putea crea ambuteiaje sau chiar accidente ce ar putea fi soldate cu pierderi de vieți omenești. Copiii sunt în pericol la trecerea acestor ,,mastodonți".

Ce solicităm prin această petiție: 

1. Autoritățile competente să intervină și să asigure legalitatea acestei activități, conform principiului ,,Nimeni nu este mai presus de Lege".

2. Compania exploatatoare să-și asigure un alt traseu privind transportul materialelor pe alte artere rutiere, care permit acest lucru sau să-și creeze propriile trasee adiacente drumului județean.

3. În eventualitatea în care vor aduce prejudicii drumului să le remedieze.

Vă rugăm să ne susțineți prin semnăturile voastre!

Vă mulțumim!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Semnează această petiție

Prin semnare, autorizez pe Sorin să-mi predea semnătura către persoanele care au autoritatea necesară.


SAU

Veți primi un e-mail cu un link pentru a vă confirma semnătura. Pentru a vă asigura că primiți mesajele noastre email, vă rugăm să includeți info@petitieonline.com în lista de adrese sau lista expeditorilor agreați.

Vă rugăm să rețineți că nu puteți confirma semnătura dvs. răspunzând la acest mesaj.
Publicitate plătită

Vom aduce această petiție la cunoștința a 3000 persoane.

Aflați mai multe informații...