Noi, românii, ne cerem iertare pentru Holocaustul Românesc

1.      Către evreii români și ne-români de pretutindeni: Eu, cel care semnez această petiție, vă rog să ne iertați pe mine, casa mea și întreg poporul român pentru Holocaustul Românesc din timpul celui de-al Doilea Război Mondial în care strămoșii noștri i-au discriminat, persecutat, jefuit, torturat, violat, deportat și exterminat sistematic și cu ajutorul forțelor statului Român pe evreii români și ne-români. Vă rog să ne iertați pentru vânzarea evreilor în timpul Comunismului. Vă rog să ne iertați și pentru îndelunga perioadă în care noi, românii, am distorsionat adevărul, nu am recunoscut și nu ne-am asumat răul pe care l-am făcut evreilor.

2.      Rog reprezentanții oficiali ai României să își ceară în mod oficial, împreună cu și în numele întregului popor român și al României, iertare de la evreii români și ne-români de pretutindeni, inclusiv de la statul Israel, pentru Holocaustul Românesc din timpul celui de-al Doilea Război Mondial, pentru vânzarea evreilor din timpul Comunismului, pentru negarea și uitarea răului pe care l-am făcut evreilor și pentru îngreunarea procesului de îndreptare față de ei. De asemenea rog căutarea, ușurarea și urgentarea procesului de îndreptare a răului făcut evreilor prin mijloace materiale sau orice alte mijloace și moduri drepte.

3.      Rog episcopii, pastorii, preoții și toți liderii creștini să vină, împreună cu enoriașii/congregațiile, înaintea lui Dumnezeu și să ceară iertare și milă pentru întreg poporul român și îndepărtarea blestemului ce se află peste noi pentru Holocaustul Românesc din timpul celui de-al Doilea Război Mondial și a răului pe care l-am făcut evreilor.

4.      Doamne, Dumnezeule cel Atotputernic, singurul Dumnezeu viu și adevărat, Te rog iartă-ne pe mine, casa mea și întreg poporul român pentru crimele și relele ce le-am făcut noi, poporul român, evreilor români și ne-români în Holocaustul Românesc din timpul celui de-al Doilea Război Mondial, în care: ne-a fost frică, i-am urât pe evrei, i-am nedreptățit, i-am umilit, i-am jefuit, i-am violat, i-am torturat, i-am omorât pe ei și pe copiii lor, i-am deportat și i-am lăsat să moară de foame, de sete, de frig, de boli; am fost cruzi și nemiloși cu ei; i-am blestemat și am căutat să îi distrugem cu orice preț. Iartă-ne că am făcut Numele Tău de rușine, că nu am ascultat de Tine, ci am fost plini de întuneric, ură și păcat. Iartă-ne că în timpul Comunismului i-am vândut. Iartă-ne că în post-Comunism am ignorat și negat Holocaustul Românesc până l-am uitat. Îți mulțumim pentru pașii spre îndreptare care s-au făcut deja prin oficialii noștri. Iartă-ne că încă este îngreunat procesul îndreptării față de evrei și că nu am făcut tot ce se poate face pentru îndreptarea deplină. Venim înaintea Ta cu inimile sfâșiate de durere și necaz pentru atrocitățile pricinuite evreilor. Ne căim de ele în umilință și teamă de Tine, plini de durere. Ajută-ne fiecare, în dreptul lui, să ne căim și să împlinim dreptatea Ta în această problemă – iar apoi împreună ca popor român, și în mod oficial. Amin.

 

Allain Refael Lucaciu

Damaris Daniela Lucaciu

Asociația Ne Cerem Iertare


Allain Refael Lucaciu    Contactați autorul petiției

Semnează această petiție

Prin semnătura mea, autorizez Allain Refael Lucaciu să predea informațiile pe care le furnizez în acest formular celor care au autoritate în ceea ce privește această chestiune.

Nu vom face adresa dvs. de e-mail publică pe internet.

Nu vom face adresa dvs. de e-mail publică pe internet.Publicitate plătită

Vom expune reclama pentru această petiție în atenția unui număr de 3000 de persoane.

Aflați mai multe informații...