NOI NU O VREM PE IRINA RIMES ALĂTURI DE BRÂNCUȘI

Bogdan Gheorghiu, Ministrul Culturii, a declarat: “Dacă fiecare eveniment cultural s-ar promova doar în zona academică, pe canale nișate, s-ar adânci prăpastia între generații. Cultura nu trebuie să se adreseze doar unor nișe și nu trebuie consumată doar de elite. Am implicat în această promovare a zilei Brâncuși reprezentanți din medii diferite. Un exemplu este prezența la conferința de presă a scriitorului și criticului literar Alex Ștefănescu. Ceea ce ne-am propus s-a realizat. Toată lumea vorbește despre evenimentul Brancuși. Vrem ca tinerii să devină interesați și atrași de cultură. Vrem ca tinerii să devină consumatori de produse culturale. Vrem să colaboram cu modelele tinerilor care se bucură de încrederea și simpatia lor.”  sursa http://www.cultura.ro/precizari-ale-ministerului-culturii-referitoare-la-alegerea-irinei-rimes-pentru-promovarea

Petitia este adresata Ministrului Culturii , Bogdan Gheorghiu, si are in vedere urmatoarele aspecte:

1. Din textul citat mai sus, respectiv, declaratia ministrului cu privire la desemnarea Irinei Rimes ca ambasador onorific al Zilei Brancusi, reiese că se dorește o apropiere a publicului tânăr de munca, viața și opera lui Constantin Brancusi tocmai prin sugerarea modelelor considerate de insusi ministrul, "reprezentative pentru generatia noastră".Nimic greșit, o initiativă lăudabilă.  ÎNSĂ  persoana aleasă să reprezinte valoarea unui artist de anvergura lui Brâncuși este o greșeală imensă și aduce prejudicii culturii naționale. Ba chiar este o RUȘINE prin discursul său, in mod evident lipsit de argumente solide care să confirme aderarea Irinei Rimes la valorile care l-au consacrat pe MARELE ARTIST , atât prin discursul dezolant, cât și prin prezența ei pe scena publică.

Citez : "„Probabil că o să postez despre asta. O să vorbesc cu oamenii de pe conturile mele despre eveniment. Eu sunt mai mainstream, aşa, de mică am ştiut de Coloana infinitului şi nu înţelegeam de ce se numeşte aşa. Când am văzut-o pentru prima dată am avut impresia că a făcut mereu parte din lumea mea”, a spus artista în conferinţa de presă sursa https://www.digi24.ro/magazin/timp-liber/cultura/irina-rimes-ambasador-onorific-al-zilei-brancusi-sunt-mai-mainstream-o-sa-vorbesc-cu-oamenii-de-pe-conturile-mele-despre-eveniment-1260102ODAmaD00NDAmaGFzaD02NmI2N2E0YmVjZmM2YjVlNDcyM2MxNTBkNjcwYWRjYQ.thumb_-_Copy_.jpg

2. Nu comentez calitatea actului artistic al Irinei Rimes, spun doar, si sper să fiu vocea colegilor mei, a oamenilor de artă, și a oricărui om de bun-simț din țară și de pretutindeni  care nu și- a pierdut rațiunea într-o țară unde cultura e aproape inexistentă, și nu spun- ci țip -   NOI NU O VREM PE IRINA RIMES ALĂTURI DE BRÂNCUȘI !!!

3. AȘADAR, Domnule Ministru al Culturii, in calitate de artist plastic, absolventă a unei Universități de Artă, vă solicit să vă reconsiderați opțiunea și să alegeți ,de data aceasta, pe oricine altcineva care are de adaugat valoare prin cunoașterea, studiile sau practica sa, sau care cel puțin provine din lumea culturală / a artei vizuale, dar alegeți drept.

Vă ROG INSISTENT SA VA OPRITI DIN PROMOVAREA NON-VAORILOR , A INCULTURII SI A PORSTIEI CARE VA PREJUDICIAZA IMAGINEA IMPLICIT SI ADAUGĂ INCA O TARĂ LA CULTURA NOASTRĂ SI-AȘA MULT INCERCATĂ.

4.Va adresez si cateva intrebari la care astept raspuns.

      1. Ce a facut fata asta să merite acest titlu de Ambasador Onorific?

      2. Cu ce este ea reprezentativă pentru generația noastră?

      3. Spuneți-mi , vă rog, numele a 5 lucrări ale lui Constantin Brâncuși.

 

Cu stimă,

 

Maria Grigoriță                                                                              


Maria Grigoriță    Contactați autorul petiției

Semnează această petiție

Prin semnare, autorizez pe Maria Grigoriță să-mi predea semnătura către persoanele care au autoritatea necesară.


SAU
Publicitate plătită

Vom aduce această petiție la cunoștința a 3000 persoane.

Aflați mai multe informații...

Facebook