Neonatologia “renaște” România! (Cerere pentru optimizarea curriculei de neonatologie)

WhatsApp_Image_2018-05-09_at_11.27_.34_1.jpeg 
Către ministrul sănătății Sorina Pintea,

Conform actualei curricule de pregătire, rezidentul de neonatologie are în spate ca pregătire numai 2 ani, fapt nemaiîntalnit în nicio altă specialitate, ceilalți 3 ani revenind stagiilor pediatrice.

În acest fel, se pierde oportunitatea de a optimiza rezultatele rezidențiatului pe specialitatea aleasă, dar și de a obține specializarea în pediatrie, cu atât mai mult cu cât examenul de specialitate include doar subiecte de neonatologie.

Ca și cum un student de la conservator, care studiază pianul, face mai mulți ani de vioară decât ani de pian. 

Am ales neonatologia și ne dorim să o facem bine, să fim bine pregătiți.

Curricula actuală, deși este cea mai stufoasă dintre toate (61 de pagini), este făcută neresponsabil, parcă împotriva noastră; considerăm că avem aceleași drepturi la o pregătire bună, optimă, ca și ceilalți rezidenți. 

 

Noi dorim și propunem o rectificare a actualei curricule, cu scopul de a echilibra cele două specialități în ceea ce privește perioada de pregătire, astfel:

  • durata de pregătire pentru neonatologie să fie cel puțin egală, dacă nu majoritară, celei de pediatrie (3 ani neonatologie, 3 ani pediatrie);
  • examenul de specialitate să includă, pe lângă subiecte din neonatologie, și subiecte din pediatrie;
  • în urma examenului de specialitate, să poată fi atribuit titlul de medic specialist neonatolog și pediatru, după modelul specialităților derivate din pediatrie (cardiologie pediatrică, nefrologie pediatrică, pneumologie pediatrică, etc), unde se obține dublă specialitate. 

Andreea Mădălina Bănică    Contactați autorul petiției

Semnează această petiție

Prin semnare, autorizez pe Andreea Mădălina Bănică să-mi predea semnătura către persoanele care au autoritatea necesară.


SAU

Veți primi un e-mail cu un link pentru a vă confirma semnătura. Pentru a vă asigura că primiți mesajele noastre email, vă rugăm să includeți info@petitieonline.com în lista de adrese sau lista expeditorilor agreați.

Vă rugăm să rețineți că nu puteți confirma semnătura dvs. răspunzând la acest mesaj.
Publicitate plătită

Vom aduce această petiție la cunoștința a 3000 persoane.

Aflați mai multe informații...

Facebook