Ne dorim un București ECO City!

Indiferent de rezultatele alegerilor din 27 Septembrie 2020, Bucureștiul merită mai mult - mai multă curățenie, mai multe spații verzi, un mediu public mai civilizat.

Indiferent cine va ieși primar, ne dorim să respirăm aer curat, nu noxe, ne dorim parcuri și zone verzi, nu betoane, ne dorim străzi asfaltate, curate și spălate zilnic. Ne dorim, la fel ca voi toți, un București mai bun pentru noi și pentru copiii noștri, indiferent de rezultatele alegerilor care se țin o dată la 4 ani.


Trăim într-una dintre cele mai poluate capitale europene, petrecem cel mai mult timp în traficul aglomerat din București și tânjim mereu, locuind între betoane, după câte un colț de natură. De ani de zile în Capitală se mimează dragostea pentru ecologie, dar de făcut se face prea puțin.

PER - Partidul Ecologist Român are un plan îndrăzneț pentru București: BucureștiECOCity2022. Ne dorim, la fel ca toți locuitorii Capitalei, să transformăm orașul în cel mai scurt timp posibil. Proiectul PER - Partidul Ecologist Român pentru Capitală, #BucureștiECOCity2022, prevede în termen de 2 ani:

- reducerea ambuteiajelor din trafic prin sistematizarea acestuia

- ecologizarea transportului în comun prin introducerea unor mijloace de transport ECO, într-o proporție care să acopere, după 2 ani, cel puțin 50% din parcul auto al STB

- amenajarea pistelor funcționale de biciclete de la un capăt la altul al orașului prin amenajarea pistelor unice

- spălarea străzilor în fiecare noapte pentru un București mai curat ca niciodată

- amenajarea unor parcări subterane și supraetajate pentru parcările de reședință și publice

- extinderea suprafeței verzi din Capitală prin câștigarea oricărui colț de natură

- implementarea unui program pilot de amenajare a grădinilor pe acoperișul clădirilor și, în funcție de rezultate, extinderea acestuia la nivelul unor zone sau cartiere întregi din București

- acordarea PUZ-urilor pe criterii pur arhitecturale, cu respectarea naturii și a mediului înconjurător.

 Putem face toate acestea? Cu siguranță! Trebuie doar să ne dorim și să avem încredere că putem schimba lucrurile în bine pentru orașul nostru.

Bucureștiul are nevoie de semnăturile tuturor celor care susțin ecologia și care simt că România poate avea o Capitală frumoasă la fel ca toate celelalte țări europene.

Bucureștiul are nevoie de tine, cel care citești aceste rânduri! Împreună putem arăta că vocea celor care iubesc natura în Capitală contează!

Prezenta petiție va fi înmânată administrației publice locale pentru a o lua în considerare în ceea ce privește implementarea proiectelor pentru viitorul Capitalei indiferent de rezultatele alegerilor din 27 Septembrie 2020, indiferent dacă bucureștenii vor ajunge să fie reprezentați de ecologiști în Consiliul General.

Dorim ca viitoarea administrație de la București să ia în considerare proiectele ECO pentru o capitală așa cum ne-o dorim cu toții!


PER- Partidul Ecologist Român București    Contactați autorul petiției

Semnează această petiție

Prin semnare, autorizez pe PER- Partidul Ecologist Român București să-mi predea semnătura către persoanele care au autoritatea necesară.


SAU

Veți primi un e-mail cu un link pentru a vă confirma semnătura. Pentru a vă asigura că primiți mesajele noastre email, vă rugăm să includeți info@petitieonline.com în lista de adrese sau lista expeditorilor agreați.

Vă rugăm să rețineți că nu puteți confirma semnătura dvs. răspunzând la acest mesaj.
Publicitate plătită

Vom aduce această petiție la cunoștința a 3000 persoane.

Aflați mai multe informații...