MĂRIȚI ALOCAȚIILE COPIILOR CONFORM LEGII !

Semnatarii acestei petiții cer Guvernului respectarea preverilor legale privind alocatia de stat pentru copii, astfel după cum au fost adoptate textual de către Parlament:

Articolul I

Se aprobă Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 9 din 19 februarie 2019 pentru modificarea și completarea Legii nr. 61/1993 privind alocația de stat pentru copii, precum și pentru modificarea art. 58 alin. (1) din Legea nr. 448/2006 privind protecția și promovarea drepturilor persoanelor cu handicap, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 143 din 22 februarie 2019, cu următoarele modificări:

1. La articolul I punctul 1alineatul (1) al articolului 3 se modifică și va avea următorul cuprins:

Articolul 3(1) Alocația de stat pentru copii se stabilește în cuantum de:

a) 600 lei pentru copiii cu vârsta de până la 2 ani sau de până la 3 ani, în cazul copilului cu handicap;

b) 300 lei pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 2 ani și 18 ani, precum și pentru tinerii prevăzuți la art. 1 alin. (3);

c) 600 lei pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 3 ani și 18 ani, în cazul copilului cu handicap.

Notă

ORDONANȚA DE URGENȚĂ nr. 2 din 16 ianuarie 2020, publicată în Monitorul Oficial nr. 31 din 16 ianuarie 2020, care proroga intrarea în vigoare a art. I pct. 1 din prezenta lege, a fost respinsă prin LEGEA nr. 160 din 30 iulie 2020, publicată în Monitorul Oficial nr. 680 din 30 iulie 2020.
2.

La articolul I punctul 2alineatul (4) al articolului 3 se modifică și va avea următorul cuprins:

(4) Cuantumurile alocației de stat pentru copii, prevăzute la alin. (1), se majorează anual prin hotărâre a Guvernului.

Prin semnătura mea, autorizez CESJ România să predea informațiile pe care le furnizez în acest formular celor care au autoritate în ceea ce privește această chestiune.

Nu vom face adresa dvs. de e-mail publică pe internet.