Modificarea legii pentru obținerea PERMISULUI AUTO

HAI SĂ SCHIMBĂM ROMÂNIA!

Sunt Radu, am 18 ani şi pe 6 septembrie 2019 am fost respins la proba practică pentru obtinerea permisului de conducere, în oraşul Piteşti Mă consider nedreptąțit şi, mai mult, am fost împins şi amenințat de către examinator. Nu am nicio şansă în urma depunerii contestației, potrivit legislației actuale. Dacă ai pățit la fel, sau urmează să îți iei permisul sau, pur şi simplu, eşti nemulțumit de felul in care se desfăşoară astăzi acest examen, hai să schimbăm legea! Am realizat o petiție cu conținutul unor modificari sau completari ale legii in vigoare, modificari la care  puteți participa cu imbunătățiri pentru varianta finală. Nu sunt politician, nu urmăresc să dobândesc popularitate, vreau doar să beneficiem cu toții de normalitate.

VIDEOCLIP

Pentru aceasta avem nevoie de 100000 de semnături, depuse aici.  

Aceasta petitie este realizată cu scopul de a combate abuzurile provocate de examinatorii auto in timpul  examenului.

 

ORDIN nr. 173 din 27 noiembrie 2014 pentru modificarea şi completarea Ordinului ministrului administraţiei şi internelor nr. 268/2010 privind procedura de examinare pentru obţinerea permisului de conducere

EMITENT ·  MINISTERUL AFACERILOR INTERNE Publicat în  MONITORUL OFICIAL nr. 879 din 3 decembrie 2014

 

Articolul 2 Lit j j) martor - persoană din rândul candidaților care asistă la efectuarea probei practice a examinării de către un alt candidat;

Modificare Martor- persoană din rândul instructorilor, altul decât cel cu care a desfășurat orele de conducere candidatul examinat; persoana va fi stabilita în mod prin tragere la sorți în dimineața de dianintea examenului.

 

Articolul 13(1) Autovehiculele folosite la proba practică trebuie să fie din categoria celor pentru care se solicită obținerea permisului de conducere și trebuie să aibă caracteristicile prevăzute în anexa nr. 4.(2) Autovehiculele prevăzute la alin. (1) trebuie să îndeplinească următoarele condiții: a)  să fie dotate cu dublă comandă, agreată de Registrul Auto Român, cel puțin pentru pedalele de ambreiaj și frână, cu excepția autovehiculelor cu transmisie automată și a motocicletelor, care se dotează cu dublă comandă cel puțin pentru pedala de frână;

Completare

1. Introducera camerelor video in urmatoarele directii:  

·         Camera plasata pe hayonul masinii cu vedere in spate;

·         Doua camere amplasate pe plafonul masinii, fiecare camera fiind indreptata spre o laterala a masinii;

·         Doua camere amplasate in interiorul masinii, camere ce inregistraza pedalele celui examinat cat si cele ale examinatorului. O astfel de configuratie, adaugata la înregistrălie realizate de camera existentă la examenul auto, asigură masinii o acoperire in proportie de 100%, așa încât greselile comise de catre examinat sau examinator pot fi dovedite cu ajutorul probelor video, în cazul unei contestatii.

 

Contestatii: Art. 22. - Contestațiile la probele de examen în vederea obținerii permisului de conducere se soluționează în conformitate cu prevederile legale în vigoare.

Completare:

1.   Alcătuirea unei comisii pentru soluționarea contestației:

·         Comisia este alcătuită din trei membri: doi instructori și un reprezentant al prefectului; cei doi intstructori nu trebuie să fi avut în lista înscrișilor pe contestatar și nici relații de rudenie cu acesta.

·         Rezlovarea contestației va dura cel mult 5 zile lucrătoare.

·         Contestatarul poate continua acțiunea în instanță, dacă este nemulțumit de soluția accordată.

Semnează această petiție

Prin semnătura mea, autorizez Radu Rotaru să predea informațiile pe care le furnizez în acest formular celor care au autoritate în ceea ce privește această chestiune.


SAU

Nu vom face adresa dvs. de e-mail publică pe internet.

Nu vom face adresa dvs. de e-mail publică pe internet.
Publicitate plătită

Vom expune reclama pentru această petiție în atenția unui număr de 3000 de persoane.

Aflați mai multe informații...