MODERNIZAȚI GARA DIN PREDEAL!

Către:

Primăria orașului Predeal (Brașov, România)

Primarul orașului: Sorin Ciobanu

Noi, semnatarii și semnatarele acestei petiții, vă cerem să modernizați gara din Predeal. Ca stațiune frecventată de turiști atât în timpul sezonului cât și în afara acestuia, orașul Predeal devine o destinație de vacanță ce se regăsește des pe buzele a mii de oameni atunci când aleg locul unde vor să își petreacă momentele de relaxare. Gara, primul loc în care calcă turistul, devine un element central și important în atragerea turiștilor și asigurarea stării de bine a acestora dând prima impresie despre stațiune și vacanța lor. Acum aceasta este total opusă acestor lucruri din cauza peisajului înfricoșător și a pericolului la care sunt expuși aceștia când o frecventează (atât turiștii, cât și localnicii).

Cișmelele nu funcționează, asfaltul este prin de gropi, trecerile peste liniile de tren sunt imposibil de străbătut cu trolere sau chiar și fără bagaje fiind un adevărat pericol public, pasajul subteran nu poate fi folosit atunci când plouă sau ninge acesta devenind o adevărată piscină, indicatoarele cu obiectivele turistice lipsesc sau nu mai sunt actualizate de mulți ani, iar băncile sunt rupte sau murdare, imposibil de folosit. Acesta este peisajul care „încântă” mii de oameni la intrarea în Predeal.

În perioada 2017 – 2022, primăria Predeal a avut ocazia să acceseze fonduri speciale pentru acele modernizări: „PNDL reprezintă sursa principală de finanțare pentru infrastructură locală și are la bază principiul conform căruia în fiecare localitate din țară trebuie să fie asigurat un set minim de servicii publice, în domeniile: sănătate, educație, apă – canalizare, energie termică și electrică, inclusiv iluminat public, transport/ drumuri, salubritate, cultură, culte, locuire și sport. Cea de-a doua etapă a programului finanțează 7.150 obiective de investiții (din toate domeniile eligibile). Pentru aceste investiții sunt alocate fonduri în valoare de peste 31 de miliarde de lei credite de angajament, fiind decontate în perioada 2017 – 2022 aproape 25 de miliarde lei.”

Cu toate acestea NU s-a făcut nimic în această privință, gara fiind ABANDONATĂ și lăsată în paragină. Aceasta însă nu e singura scenă de groază, mai sunt și multe alte obiective turistice din stațiune sau drumuri care pot completa acest tablou. De ani de zile această stațiune ce odinioară se bucura de prezența miilor de turiști începe ușor, ușor să fie uitată.

Astfel, în urma acestei petiții vă cerem să modernizați gara din Predeal. Mulțumim!

Ciobanu Andreia    Contactați autorul petiției

Prin semnătura mea, autorizez Ciobanu Andreia să predea informațiile pe care le furnizez în acest formular celor care au autoritate în ceea ce privește această chestiune.

Nu vom face adresa dvs. de e-mail publică pe internet.

Nu vom face numărul dvs. de telefon public pe internet.