Medicii stomatologi se opun deciziei majorarii taxelor in Colegiul Medicilor Stomatologi Romania

Corpul profesional medical din stomatologia românească constată cu tristețe că in cadrul Colegiului Medicilor Stomatologi România si o mare parte din Colegiile teritoriale nu se respectă principiile democratice in luarea deciziilor care afectează bună desfășurare a acestui Colegiu asa cum o spune L95/2006.
 
Acest punct  de vedere este exprimat astfel:
 
In ultima ședință de Consiliu Național al CMSR s-a luat decizia majorării cotizației medicilor înscriși în CMSR de la 40 lei la 60 lei/ luna in 2021 ,majorarea in anul 2022 de la 60 lei la 80 lei/ lună, materializată prin apariția deciziei nr. 20/2CN/2020 pentru modificarea deciziei Consiliului național al Colegiului Medicilor Dentiști din România nr. 11/2005 privind stabilirea cuantumului cotizației de membru al Colegiului Medicilor Dentiști din României, text publicat în Monitorul Oficial, Partea I nr. 19 din 08 ianuarie 2021 și în vigoare de la 08 ianuarie 2021.
 
Anterior acestei decizii s-a luat și decizia de majorare a cotei lunare de la 20% la 25% ce trebuie trimisă de către fiecare Colegiu teritorial catre Colegiul Național, decizie care a dus în prag de faliment a multor Colegii teritoriale.
 
Aceste decizii nu respectă votul consultativ al medicilor din fiecare județ si nici un președinte de Colegiu teritorial nu a fost mandatat de către Adunarea generală teritorială și Consiliul teritorial al fiecărui județ ce face parte din CMSR, ca sa voteze aceaste decizii .
 
In concluzie si ținând cont de faptul că la conducerea CMSR sunt aceleași persoane care de cel puțin din mandatul 2011 nu au trimis procese verbale în teritoriu, nu au făcut public exercițiile financiare ale Colegiului defalcate pe cheltuieli pe persoană,administrativ, investiții dar si cheltuieli externalizate ( mai ales ca acestea nu au fost votate de Consiliul Național, asa cum.prevede legea), si luând la cunoștința de faptul ca se dorește majorarea indemnizației persoanelor din Biroul Executiv Național, afirmație făcută în ședința Consiliului Naţional din decembrie, noi,medicii stomatologi, înscriși în Colegiul Medicilor Stomatologi Romania, ne opunem acestor măriri de cotizație. 
 
În condițiile actuale, încheiem un an greu dpdv financiar deoarece:
 1. am investit masiv în echipamente de protecție și dispozitive de dezinfecție a aerului și suprafețelor necesare pentru repornirea activității după 2 luni de restricționare;
2. am suportat costurile mărite ale mănușilor, dezinfectanților și a halatelor de unică folosință,
3. am plătit chirii și întrețineri pentru 2 luni în care am fost restricționați din a ne exercita activitatea profesională,
4. am plătit salarii pentru angajați;
5. am încercat din răsputeri să limităm creșterea prețurilor per consultații și tratamente deoarece populația este grav afectată de șomaj tehnic, falimente și închideri a multor firme angajatoare.
6. funcționăm la cel puțin jumătate din ritmul de lucru obișnuit datorită protocoalelor de dezinfecția aerului și care trebuiesc respectate pentru a asigura protecția pacienților împotriva contaminării cu SARS Cov2.
Consider că argumentele menționate mai sus sunt suficient de clare și reale pentru a demonstra ca nu am avut nici un ajutor din partea celor care trebuiau sa ne ajute. 
Este evident că această creștere a cotizației nu este justificată în această perioadă a digitalizării, în condițiile scăderii veniturilor medicilor și în momentul manifestării primelor semne ale unei crize economice care afectează majoritatea practicienilor. 
Lipsa de transparență în prezentarea situațiilor financiare ne împiedică să înțelegem justificarea acestor măriri asupra cărora NU am fost consultați!
Ne opunem lipsei de transparență și a deciziilor discreționare emise de către CMSR ,ne opunem majorării cotizației noastre pentru mărirea indemnizației persoanelor din Biroul Executiv Național si care au la ora actuală o indemnizație de aproximativ 2000- 2500 E / lună. 
 
Propunem:
-micșorarea cotei lunare ce trebuie trimisa de fiecare Colegiu teritorial catre Colegiul Național de la 25% la 10%. 
In acest mod,Colegiile teritoriale se vor putea administra și vor evita falimentul. 
 
- menținerea cotizației medicilor înscriși în CMSR la 40 lei/ lună .
 
-demisia în bloc a conducerii nationale a CMSR .

GRUPUL PENTRU REINSTAURAREA LEGII SI PENTRU REVENIREA LA MENIREA A INIŢIALA A CMSR    Contactați autorul petiției

Semnează această petiție

Prin semnarea petiției, accept faptul că GRUPUL PENTRU REINSTAURAREA LEGII SI PENTRU REVENIREA LA MENIREA A INIŢIALA A CMSR va putea să vadă toate informațiile pe care le introduc în formular.

Nu vom face adresa dvs. de e-mail publică pe internet.

Nu vom face adresa dvs. de e-mail publică pe internet.


Îmi dau consimțământul pentru prelucrarea informațiilor pe care le furnizez în acest formular în următoarele scopuri:
Publicitate plătită

Vom expune reclama pentru această petiție în atenția unui număr de 3000 de persoane.

Aflați mai multe informații...