Marian Olaianos, comentator la Mondialul din Qatar!

Domnule Dan Cristian Turturică, Președinte-Director General al SRTV,

Televiziunea Română este locul unde mulți dintre noi am lucrat cu pasiune și devotament ani de zile. Indiferent de cine și cum ne-a condus, noi ne-am făcut datoria față de instituție, profesiile noastre și telespectatori.

Cu fiecare an care a trecut, lucrurile s-au degradat sub ochii noștri. Fiecare dintre noi, însă, a luptat cât și cum a putut pentru păstrarea demnității profesionale și personale. Și am trecut cu toții prin multe nedreptăți. Când munca noastră, când performanțele profesionale erau ignorate de conducătorii noștri, ne încurajam reciproc. Și o făceam pentru că, mai presus de orice, importante sunt spiritul de echipă și solidaritatea.

Aceste două valori ne determină astăzi să fim alături de colegul nostru Marian Olaianos, un profesionist care aduce plusvaloare certă televiziunii publice.

Considerăm decizia de a-l elimina din echipa de comentatori ai Campionatului Mondial de Fotbal din Qatar, o nedreptate. Până la finalizarea unei cercetări disciplinare, colegul nostru beneficiază de prezumția de nevinovăție.

Abundă presa avidă de scandal de articole cu acuzații de tot felul aduse unor salariați ai TVR, unor conducători ai ei. Tuturor ar fi trebuit sau trebuie să li se interzică dreptul de a-și face meseriile, de a-și îndeplini funcțiile?! Este acesta un climat normal?! Stimulează antepronunțarea sentimentul de încredere?!

An de an și, iată, și acum, instituția noastră, ca entitate organizațională, a acționat de multe ori împotriva propriilor angajați, erodându-le astfel încrederea despre care vorbeam, erodându-și chiar propria imagine. Cui folosește?!

Mâine, oricine ar putea lansa orice acuzație, ar putea depune orice reclamație împotriva oricui. Poate fi adevărat și, în egală măsură, poate să nu fie. Cel acuzat este, în mod automat, vinovat?! Atunci, e plină televiziunea de vinovați.

Dumneavoastră înșivă ați fost ținta unor atacuri, ați fost acuzat de diverse fapte. V-a demis cineva? V-a refuzat dreptul de a vă face datoria? Nu! De ce? Pentru că nu s-au cercetat presupusele fapte și nu vi s-a demonstrat vinovăția.

Exact în aceeași situație este colegul nostru, Marian Olaianos.

În numele corectitudinii, al respectului față de principii fundamentale care conduc o societate democratică și civilizată, în apărarea demnității profesionale a colegului nostru, vă solicităm să vă reconsiderați decizia de a-l elimina pe colegul nostru din echipa de comentatori ai Campionatului Mondial de Fotbal din Qatar.

Ar fi nu un semn de slăbiciune, ci unul de respect al legii, un gest demn de un lider adevărat.

Vă mulțumim!

Salariații Televiziunii Române


Salariații SRTv    Contactați autorul petiției

Semnează această petiție

Prin semnătura mea, autorizez Salariații SRTv să predea informațiile pe care le furnizez în acest formular celor care au autoritate în ceea ce privește această chestiune.


SAU
Publicitate plătită

Vom aduce această petiție la cunoștința a 3000 persoane.

Aflați mai multe informații...