Lăsați cultura să revină acolo unde îi este locul! Printre oameni!

Scrisoare deschisă în atenția Instituției Prefecturii Municipiului București și Comitetului Municipiului București pentru Situații de Urgență

În atenția dlui Gheorghe Cojanu, Prefect al Municipiului București

În atenția dlui Cioltan Ioan Marian, Subprefect al Municipiului București

În atenția dnei Nicoleta Matilda Goleac, Subprefect al Municipiului București    

 

Stimată Doamnă, Stimați Domni, 

În numele tuturor actorilor din mediul cultural public și privat din București, dar nu numai, vă solicităm re-analizarea datelor ce stau la baza deciziei Comitetului Municipiului București pentru Situații de Urgență, luată în ședință extraordinară în data  06.10.2020, în aplicarea articolului 1 pct. 6 din Anexa nr. 3 la H.G. 782/2020, privind activitatea cinematografelor, instituțiilor de spectacole și/sau concerte, și revizuirea deciziei menționate în acord cu noile informații. 

În acest context, vă rugăm să aveți totodată în vedere și revizuirea contextului în care au loc discuțiile cu privire la extinderea acestei măsuri dincolo de cele 7 zile anunțate inițial prin decizia sus-menționată.

Considerăm că este imperios necesară revizuirea acestor date și comunicarea publică, corectă și transparentă a evoluției REALE a contaminărilor cu virusul Covid-19 pe raza Bucureștiului, în contextul în care, din comunicările publice de până la acest moment NU EXISTĂ date / cifre care să justifice încadrarea instituțiilor de cultură / spectacole în categoria zonelor cu risc de amplificare a valului pandemic.

Vă rugăm să solicitați instituțiilor abilitate date și cifre care, după caz, fie pot să confirme în mod credibil și real corecta fundamentare a deciziei luate, fie să le infirme, și vă rugăm să procedați la prezentarea acestora în mod public.  

Vă solicităm să luați în considerație revenirea rapidă la situația dinaintea deciziei CMSU sus-menționate, prin redeschiderea teatrelor, cinematografelor, sălilor de concerte, cu luarea tuturor măsurilor sanitare necesare deja impuse (respectiv, distanțare socială de 1,5 metri, număr limitat de spectatori/participanți, purtarea măștilor în sălile de spectacol etc).

La final, dar nu în ultimul rând, facem un apel la oamenii din spatele funcțiilor dumneavoastră, și vă rugăm să aveți în vedere necesitatea reîntoarcerii culturii acolo unde îi este locul! Printre oameni!

Vă mulțumim pentru atenție și vă asigurăm de întreaga noastră considerație.


Ballet Magazine Romania    Contactați autorul petiției

Semnează această petiție

Prin semnătura mea, autorizez Ballet Magazine Romania să predea informațiile pe care le furnizez în acest formular celor care au autoritate în ceea ce privește această chestiune.

Nu vom face adresa dvs. de e-mail publică pe internet.

Nu vom face adresa dvs. de e-mail publică pe internet.Publicitate plătită

Vom expune reclama pentru această petiție în atenția unui număr de 3000 de persoane.

Aflați mai multe informații...