Lista de semnături pentru susţinerea redeschiderii Pieţei Moldovenilor, în condiţii decente şi care respectă legislaţia în vigoare.

Comunitatea Curăţăm Galaţiul începe campania de strângere de semnături pentru redeschiderea Pieţei Moldovenilor!
Manifest:
Credem că 1 Decembrie, Ziua Naţională a României, nu trebuie să fie doar un prilej în care autorităţile oferă gratis porţii de fasole cu cârnaţi şi bere la halbă!
Credem că Ziua Naţională a României nu trebuie să fie doar o ocazie de a toca bani publici pe concerte în aer liber!
Credem că Ziua Naţională a României nu trebuie să fie prilej pentru discursuri sforăitoare din partea unor politicieni ipocriţi!
Credem că Ziua Naţională a României nu înseamnă nici festivism de mucava, nici false emoţii, nici pomeni electorale, nici beţie în piaţa publică şi nici voioşie ignorantă şi inconştientă!
De 1 Decembrie ne amintim că această zi e despre o Românie mare, despre o Românie întreagă! E ziua tuturor românilor. E şi ziua milioanelor de români forţaţi să plece prin străinătate de conducători corupţi şi incompetenţi. E şi ziua românilor de peste Prut. E şi ziua celor pe care autorităţile din Galaţi, din prea multă incompetenţă şi rea-voinţă, i-au aruncat în stradă ca pe nişte câini.
Închiderea Pieţei Moldovenilor de pe Calea Prutului a fost un gest de umilinţă maximă la care au fost supuşi aceşti oameni, majoritatea având şi cetăţenie română.
În loc să reglementeze situaţia, în limitele legale, autorităţile din Galaţi au făcut ceea ce ştiu să facă cel mai bine: au amendat, au confiscat, au distrus, au interzis şi au închis.
Dacă grija autorităţilor era pentru sănătatea noastră, a gălăţenilor, atunci cum se face ca aceleaşi produse care erau "periculoase" când erau vândute pe tarabă, în piaţă, sunt în continuare vândute, însă acum sunt pe jos, printre buruieni şi mizerii? 
Piaţa moldovenilor s-a mutat, din condiţii semi-decente, din zona tarabelor protejate de intemperii, peste drum, într-un maidan mizerabil, în ploaie şi ger.
Aşa au rezolvat autorităţile "problema" moldovenilor. Într-o manieră umilitoare pentru fraţii de peste Prut şi riscantă pentru cumpărătorii din Galaţi.
Astăzi, 28 noiembrie 2017, autoritățile din Galați au dat o ultimă lovitură comercianților moldoveni: o mașină a Poliției Locale, cu girofarurile pornite, a fost plantată în zona trotuarului unde se refugiaseră moldovenii. 
De Ziua Națională a României, moldovenii au interdicție in Galați! Așa sărbătorește Galațiul Ziua Marii Uniri! Cu mesajul: „Afară cu moldovenii din țară”!?
Mai prost decât atât nu se putea, nici dacă ar fi încercat.
Cerem ca cetăţenii români de peste Prut să fie trataţi cu respect. 
Cerem condiţii decente pentru comercializarea produselor. 
Cerem respectarea cadrului legal al "micului trafic de frontieră".
Cerem să putem cumpăra produse legale, în condiţii ce respectă normele de igienă alimentară.
Cerem normalitate.
Comunitatea Curăţăm Galaţiul iniţiază campania de strângere de semnături pentru redeschiderea Pieţei Moldovenilor, în condiţii legale şi decente.
Vom strânge semnături de la cetăţenii din Galaţi, de la românii din toată ţara care cred în idealul Unirii, dar şi de la românii de dincolo de Prut, de la Cahul până la Giurgiulesti.
Ajută-ne să reparăm o nedreptate, acum în preajma Zilei Naţionale a României!
Vă rugăm să descărcaţi formularul de semnături, să îl printaţi şi apoi să îl semnaţi, împreună cu apropiaţii dumneavoastră. Un voluntar al Comunităţii Curăţăm Galaţiul va colecta toate aceste formulare cu semnături.
Pentru orice informaţie vă rugăm să ne contactaţi pe pagina de Facebook "Curăţăm Galaţiul"
Cei care sunt din alte localități pot scana/ fotografia formularul completat și îl pot trimite pe mail.
Campania de strângere de semnături începe astăzi, 28 noiembrie şi se va încheia peste 10 zile, pe data de 7 decembrie.
Haideţi ca în acest an, să sărbătorim cu adevărat Ziua Naţională a României! Echipa Curăţăm Galaţiul, de 1 Decembrie, va fi în stradă, strângând semnături.
Vă rugăm distribuiţi acest mesaj, pentru a ajunge la toţi cei ce simt româneşte! Poate ajunge și la urechile politicienilor care se pregătesc de festivități, aplauze și discursuri ipocrite...
Vă mulţumim!


Comunitatea Curăţăm Galaţiul    Contactați autorul petiției