Legea pentru alăptatul în public

Dorim în România o lege care să recunoască dreptul mamelor de a alăpta în spaţiul public şi să ateste faptul că este discriminare a le cere acestora să se acopere ori să părăsească localul. Totodată, această lege garantează şi dreptul bebeluşului la hrană.

1. Să protejeze dreptul mamei de a-şi alăpta copilul (indiferent de vârsta acestuia) în spaţiul public
  2. interzică discriminarea femeilor care alăptează în parc, mall, cafenele, restaurante, instituţii, etc, adică oriunde accesul cu copii este permis.
  3. Să fie interzis prin lege a-i cere unei femei sa alăpteze în alt loc, să ii spui sa se acopere sau sa foloseasca un spatiu mai retras, indiferent de situaţie sau de locul în care se află (exceptand zonele cu risc de sanatate sau securitate –langa anumite zone cu chimicale, radiaţii sau alte pericole)

E nevoie de această lege în România pentru a sprijini alăptatul, libertatea noastră ca mame şi respectul pentru copiii noştri.

Completați formularul de mai jos pentru a semna această petiție creată de către Miruna Ioani. Autorul petiției va vedea toate informațiile pe care le furnizați în acest formular.