Interzisă 10 ani tăierea pădurilor

PETIȚIA  NAȚIONALĂ  PRIVIND INTERZICEREA PE O PERIOADĂ DE 10 ANI A TĂIERII PĂDURILOR,  INIȚIATĂ  DE PARTIDUL ECOLOGIST ROMÂN.

VOI FACETI LEGEA.  

Partidul Ecologist Român cheamă cetățenii României  să semneze Petiția Națională privind interzicerea pe o perioadă de 10 ani  a tăierii pădurilor  țării.  Prin acest demers, semnatarii, potrivit art. 74 din Constituție,  vor face legea pe care timp de 30 de ani, niciun Guvern sau putere politică din România nu a avut interesul să o promoveze în Parlament.  

Având în vedere că:

-         România se confruntă de 30 de ani cu cele mai agresive defrișări din Europa; -         Drepturile și interesele românilor sunt sfidate și marginalizate de către instituțiile statului abilitate în domeniul protecției mediului înconjurător, aceste realități conducând, nu de puține ori, până la uciderea sau vătămarea gravă a oamenilor care se opuneau tăierilor ilegale;

-         Mii de localități din România au fost și continuă să fie grav avariate de alunecări de teren și de inundații din cauza tăierii agresive a pădurilor;

-         Legislația actuală în domeniu este intenționat ambiguă, ca atare, permite tăierea abuzivă și agresivă a pădurilor  fără intervenții de protecție din partea instituțiilor abilitate ale statului. Astfel s-a ajuns să se defrișeze până și în ariile protejate; Niciun Guvern sau putere politică din ultimii 30 de ani nu a întreprins nimic concret pentru stoparea defrișărilor ilegale și agresive și pentru protejarea mediului înconjurător, deși Partidul Ecologist Român le-a oferit idei, soluții și proiecte de acte normative privind interzicerea exportului de buștean și interzicerea tăierilor de arbori pe o perioadă de minum 10 ani.  

Partidul Ecologist Român consideră că elaborarea și implementarea legii care să conducă la interzicerea pe o perioadă de 10 ani  a tăierii pădurilor  va avea principalele efecte:

-         Refacerea ecosistemelor forestiere grav afectate de tăierile ilegale;

-         Refacerea fondului forestier în integralitatea lui;

-         Îmbunătățirea calității mediului ținând cont de faptul că statisticile europene demonstrează că anual există 30.000 de decese din cauza poluării;

-         Conservarea,  dezvoltarea și introducerea în circuitul turistic universal al acestui tezaur național al României, pădurea, atât pentru generațiile prezente cât și pentru generațiile viitoare. România este țara ultimelor păduri virgine din Europa, potrivit  specialiștilor  mondiali în domeniu!

Ținând cont de aceste considerente, Partidul Ecologist Român cheamă cetățenii pentru ca, împreună, să impunem Parlamentului și clasei politice legea privind interzicerea pe o perioadă de 10 ani  a tăierii pădurilor .

Conform Constituției României, art. 74, inițiativa legislativă aparține , după caz, deputaților, senatorilor sau unui număr de 100.000 de cetățeni  cu drept de vot. Cetățenii care își manifestă dreptul la inițiativă legislativă trebuie să provină din cel puțin un sfert din județele tării, iar în fiecare dintre aceste județe, respectiv municipiul București, trebuie să fie înregistrate cel puțin 5000 de semnaturi în sprijinul acestei inițiative.

PER_New_Logo_CLEAN-04.png

 

 


Partidul Ecologist Roman    Contactați autorul petiției

Semnează această petiție

Prin semnătura mea, autorizez Partidul Ecologist Roman să predea informațiile pe care le furnizez în acest formular celor care au autoritate în ceea ce privește această chestiune.


SAUPublicitate plătită

Vom aduce această petiție la cunoștința a 3000 persoane.

Aflați mai multe informații...