inițiativă cetățenească privind realizarea unei perdele de protectie în jurul Timișoarei

Perdelele forestiere, de protecție au un rol deosebit de important în protecția mediului înconjurător în zonele de câmpie. Acestea au rol de protecție climatică , prin reducerea vitezei vântului și a poluării, purifică aerul, înfrumuseteaza peisajul.

Perderele forestiere de protecție au rol de recreare pentru populația limitrofă , oferă un mediu prielnic pentru dezvoltarea faunei, oferă condiții de cuibarirea păsărilor folositoare, creează un microclimat favorabil în timpul verilor cu temperaturi ridicate.

Studiile au arătat că în Timișoara direcția predominantă a vântului este dinspre Nord-Vest, astfel că în zona Aradului a început plantarea unei perdele forestiere încă de la începutul anilor 2000, dar aceasta nu este suficientă. Ca urmare propunem înca o perdea forestiera de protecție, în zona Freidorf a orașului, iar măsura se înscrie în realizarea unei centuri continue de păduri sau perdele de protecție în jurul orașului.

Pentru a asigura o protecție maximă perdeaua forestieră va avea o lățime minima de 60m, lățime care să asigure impenetrabilitatea vântului și anihilarea într-o măsură cât mai mare a efectului negativ al vântului.

Perdele de protecție pentru protecția localităților sunt o cauză de utilitate publică înființarea, finanțarea și gospodarirea lor fiind reglementata prin Legea nr. 289/15 din 2002.

Partidul VERDE    Contactați autorul petiției

Prin semnătura mea, autorizez Partidul VERDE să predea informațiile pe care le furnizez în acest formular celor care au autoritate în ceea ce privește această chestiune.

Nu vom face adresa dvs. de e-mail publică pe internet.