Informatician din privat sa predea in scoli

Stimate domnule Ministru al Educatiei si Cercetarii,

Avand in vedere faptul ca meseria de informatician este foarte bine platita in mediul privat si exista o cerere mai mare decat oferta pe piata muncii din Romania si nu numai, sansele ca Ministerul sa angajeze informaticieni care sa predea in scoli sunt foarte mici daca nu zero. Intelegem faptul ca nu se pot oferi salarii care sa concureze cu mediul privat si de aceea propunem ca Ministerul sa incheie contracte cu firme private in vederea asigurarii necesarului de predare in scoli de catre angajati ai acestor firme. Se pot de asemenea face module de pregatire si atestare a acestor profesionisti astfel incat acestia sa dobandeasca si cunostintele de pedagogie necesare actului didactic.

Costurile unui asemenea contract ar fi mult mai mici decat asigurarea unor salarii individuale atractive pentru aceasta categorie profesionala.

Noi vedem aceasta propunere ca unica solutie pentru rezolvarea acestei probleme si ne dorim intreaga dumneavoastra colaborare pentru a nu sacrifica viitorul copiilor nostri.

Va multumim anticipat pentru sprijin!

Adrian NICULESCU-FAIDA    Contactați autorul petiției

Prin semnătura mea, autorizez Adrian NICULESCU-FAIDA să predea informațiile pe care le furnizez în acest formular celor care au autoritate în ceea ce privește această chestiune.