Înființare Consulat al României în regiunea Veneto, Italia.

stema1.jpg

În regiunea Veneto locuiesc cu rezidență legală aproximativ 120.000 cetățeni români.

Dată fiind distanță foarte mare până la Consulatul General al României de la Trieste la care este arondată regiunea Veneto, date fiind costurile ridicate și timpul necesar pentru deplasare în vederea solicitării unor servicii consulare, dat fiind timpul îndelungat de așteptare în față ghișeuluise impune cu urgență înființarea unui nou consulat sau transferul celui din Trieste într-o localitate pe teritoriul regiunii Veneto.

Zona Veneto este prin exccelenta o zona turistică cu un flux foarte mare de turiști români care pot avea nevoie din variate motive de asistență consulară.

Paradoxal, uneori este mai rapid și mai ieftin  te deplasezi în România decât la consulatul de la Trieste.

Cerem factorilor de decizie de competență din România  analizeze necesitatea și oportunitatea unui astfel de demers și  ne comunice rezultatul

p.s

Solicităm tuturor semnatarilor  aducă propria argumentație în susținerea cererii.

Asociația "Romeni & Moldavi InVeneto"

Venezia Mestre

Via Aleardi 156

Cell. 327 787 2341

Associazione "Romeni & Moldavi InVeneto    Contactați autorul petiției

Prin semnare, autorizez pe Associazione "Romeni & Moldavi InVeneto să-mi predea semnătura către persoanele care au autoritatea necesară.