Includere trasee STV in aplicatia infoSTB

Către,

Primarul orașului Voluntari

Administratorul public al orașului Voluntari

Consiliul Local al orașului Voluntari

SC Serviciul Transport Voluntari S.A.

Asociația de Dezvoltare Intercomunitară pentru Transport Public București – Ilfov

Consiliul General al Primăriei București

Societatea de Transport București

 

 ·        În data de 12.02.2019, Asociația de Dezvoltare Intercomunitară pentru Transport Public București – Ilfov a emis adresa nr. 5371 prin care solicită delegarea serviciilor de transport către  S.C. Serviciul Transport Voluntari S.A”

·        În data de 26.02.2019, Consiliul General al Primăriei București, prin HCL NR 118 mandateză Asociația de Dezvoltare Intercomunitară pentru Transport Public București – Ilfov pentru delegarea servicilor de transport către SC Serviciul Transport Voluntari S.A

·        În data de 26.06.2019 , Consiliul General al Primăriei București, prin HCL NR 337 avizează contractul de delegare a serviciilor de transport încheiat cu SC Serviciul Transport Voluntari S.A pentru arealul deservit de Asociația de Dezvoltare Intercomunitară pentru Transport Public București – Ilfov  conform anexei 1 la hotărârea nr 337.

·        În data de 28.06.2019, Consilul Local al Orașului Voluntari, prin HCL 99, acordă mandate pentru semnarea contracului cu Asociația de Dezvoltare Intercomunitară pentru Transport Public București – Ilfov domnului Pandele Florentin Costel, primar al orașului Voluntari și doamnei Constantinescu Andreea Marina, administrator public al orașului Voluntari

·         Societatea de Transport București are dezvoltată o aplicație mobilă pentru informații din timp real al mijloacelor de transport operate de Societatea de Transport București. Aceste informații sunt trimise de sistemul automat de taxare. Această aplicație oferă și informații despre traseul cel mai rapid dintre 2 puncte și care poate fi parcurs cu transportul public.

·        Deoarece aplicația mobilă infoSTB conține doar rutele administrate direct de Societatea de Transport București, nu se poate folosi pentru rutele și destinațiile care sunt în administrarea SC Serviciul Transport Voluntari S.A.

·        Capitolul 13 din contractual menționat prezintă cerințele pentru serviciul de transport public, iar paragraful 13.7 face referire la sistemul de taxare și management al traficului.

Capitolul 13. Serviciul de transport public

·        13.1 Infrastructura de transport

·        13.2 Condiții de exploatare a serviciului de transport

·        13.3 Planificarea serviciului

·        13.4 Cerințele standard pentru vehicule

·        13.5 Siguranța

·        13.6 Calitatea serviciului. Reclamațiile călătorilor

·        13.7 Sistemul de taxare și management al traficului. Măsuri de control al traficului.

·        13.8 Controlul călătorilor

·        Paragraful 13.7 prezintă mai multe informații despre sistemul de taxare și specificațiile acestuia (13.7.10 și anexa 1 a contractului), dar și faptul că sistemul va fi în administrarea Societatății de Transport București până la preluarea acestuia de către Asociația de Dezvoltare Intercomunitară pentru Transport Public București – Ilfov   13.7.10. Indicatorii prevăzuți în Anexa 9 vor fi monitorizați de către Autoritatea Contractantă pe baza rapoartelor automate generate de Operator prin sistemul electronic de monitorizare a parcului auto, care arc Ia bază echipamente GPS și de comunicații 4G, sisteme compatibile cu cele utilizate de STB SA. Monitorizarea presupune urmărirea vehiculelor din liniile de transport public și generarea de rapoarte automate din care sa reiasă numărul de kilometri efectuați și alți parametri corespunzători indicatorilor de performanță agreați pnn contractul de prestări servicii, prin care se determină performanța Operatorului în cadrul Programului de Transport.

·        Foarte mulți călători care folosesc liniile operate de SC Serviciul Transport Voluntari S.A sunt nemulțumiți de faptul că nu există nici o informare cu privire la timpi reali ale mijloacelor de transport respective. În plus au existat situații în care cei care folosesc traserul R416 s-au plans de mai multe ori că unii șoferi nu intră pe traseul (ultimile plângeri de acest timp sunt pe 26 septembrie 2019, pe paginile de facebook ale primăriei Voluntari și de SC Serviciul Transport Voluntari S.A când mai multe persoane au scris că autobuzele care trebuiau să ajungă la 17:30 și 18:03 la metrou Pipera nu au venit și a venit doar cele de la 18:30.

 

Din informațiile expuse mai sus, celor menționțați la secțiunea "Către" se solicită următoarele:

* întreprinderea de măsuri pentru modificarea contractului dintre SC Serviciul Transport Voluntari S.A, Societatea de Transport București  și Asociația de Dezvoltare Intercomunitară pentru Transport Public București – Ilfov prin adăugarea unui amendament la capitolul 13, paragraf 13.7, amendament prin care aplicația mobilă infoSTB să prezinte și datele despre rutele care sunt operate de SC Serviciul Transport Voluntari S.A.

Printre principalele avantaje ale acestor modificări la aplicația infoSTB sunt:          * vizualizare timp real de sosire în stațiile administrate de SC Serviciul Transport Voluntari S.A

* stabilirea corectă a traseelor care includ și stații administrate de SC Serviciul Transport Voluntari S.A

* monitorizarea reală a traseelor efectuate 100% de către șoferii SC Serviciul Transport Voluntari S.A

Atașez la acestă cerere și imagini cu aplicația infoSTB cu privire la trasee și rute, dar și comparația cu alte aplicații asemănătoare, administrate privat și care conțin toate rutele, dar fără timp reali, ci doar cei estimați, conform planului de transport.

1295_191003170941_001.jpg

Semnează această petiție

Prin semnare, autorizez pe Bogdan Barbu să-mi predea semnătura către persoanele care au autoritatea necesară.


SAU

Veți primi un e-mail cu un link pentru a vă confirma semnătura. Pentru a vă asigura că primiți mesajele noastre email, vă rugăm să includeți info@petitieonline.com în lista de adrese sau lista expeditorilor agreați.

Vă rugăm să rețineți că nu puteți confirma semnătura dvs. răspunzând la acest mesaj.
Publicitate plătită

Vom aduce această petiție la cunoștința a 3000 persoane.

Aflați mai multe informații...