IA ATITUDINE !!! Sustine si tu TVA ZERO la donatia de alimente!

IA ATITUDINE !!! Sustine si tu TVA ZERO la donatia de alimente!

 

Trimite un mesaj de sustinere direct pe www.protectia-consumatorilor.ro sau pe pagina de Facebook www.facebook.com/InfoCons sau da un Like.

 

IA ATITUDINE! TVA 0% LA PRODUSELE AGRO-ALIMENTARE DONATE! FII RESPONSABIL FATA DE SEMENII TAI!

 

In fiecare zi se distrug tone de produse agro-alimentare , avand in vedere faptul ca agentii economici trebuie sa platesca TVA pentru produsele pe care le-ar putea dona, conform legislatiei in vigoare, daca aceste produse   depasesc 20% din impozitul pe profit si sunt in limita a 3 ‰ din cifra de afaceri.

Avand in vedere lipsa impactul bugetar pentru anul 2015 prin reducerea TVA 0% pentru produsele agro-alimentare donate de catre agentii economici atat catre asezamintele de copii, batrani cat si catre alte locatii unde sunt persoanele cu posibilitati financiare reduse,  ar putea fi o solutie concreta si reala pentru risipa agro alimentara in secolul 21.

 

Astazi, s-ar putea creste cota de nutritie prin donarea acestor alimente care sunt in termen de valabilitate si indeplinesc toate conditiile pentru consum, in loc sa fie distruse avand si un impact major asupra mediului.

Toate produsele agrolimentare donate trebuie sa indeplineasca conditiile optime de a fi consumate prin avizarea de catre autoritatile cu competente in domeniu (tip A.N.S.V.S.A., etc).

Aceasta masura nu are impact direct asupra bugetului de stat pentru anul 2015 , aceasta nefiind o actiune de colectare sau evaziune fiscala.

Astazi agentii economici care doresc donarea acestor produse agro-alimentare trebuie sa plateasca TVA.

Asociatia Nationala pentru Protectia Consumatorilor si Promovarea Programelor si Strategiilor din Romania – InfoCons (www.protectia-consumatorilor.ro), unica organizatie din Romania cu drepturi depline in Consumers International, este o asociatie de consumatori neguvernamentala, reprezentativa, de drept privat, fara scop lucrativ, cu patrimoniu distinct si indivizibil, independenta, intemeiata pe principii democratice, ce apara drepturile consumatorilor – membra fondatoare a Federatiei Asociatiilor de Consumatori.

 

FII INFORMAT! IA ATITUDINE! – 0219615


A.N.P.C.P.P.S.Romania-InfoCons    Contactați autorul petiției
Script executed with success this is not html: Array ( [type] => 2 [message] => Trying to access array offset on value of type null [file] => /home/petitions/public_html/sign_petition.php [line] => 31 )