Haideți să avem un tramvai care sa circule la 2 min. de la Afi Cotroceni in Piata Victoriei

#transportcivilizat

In fiecare zi, in intervalul orar  8 - 10, pe peronul tramvaiului 10 de la AFI Cotroceni (Bucuresti) este o mare de oameni. Peronul e lung si destul de lat (pot opri 4 tramvaie lungi in acelasi timp) si totusi neîncăpător în mod frecvent. 

Deși statia este comuna liniilor 8, 10, 11 si 25, dimineata, 80% din marea de oameni merg in Piata Victoriei ceea ce inseamna ca asteapta tramvaiul 10.

80% dintre oamenii care merg in centru (Piata Victoriei) se muta, traversand 3 strazi cu 3 semafoare, din tramvaiul 25 care circula pe Bld. Timisoara, trece pe lângă AFI după care se duce într-un cartier periferic. Tramvaiul 25 se golește efectiv la AFI continuandu-si drumul aproape gol inclusiv la orele primele ore ale zilei

 Important - 25 vine la ~5 min.

Tramvaiul 10 se blochează insa undeva la intersectia Răzoare si vine frecvent si la 20 min. .... asa se face ca pe peronul lui 10 se strange o mare masa de oameni, constant, dimineata. 

Pe lângă cei care vin in aceasta statie de la tramvaiul 25 sunt si persoane care vin de la autobuzele din zona care, de asemenea, nu merg in Piata Victoriei. 

Seara, la intoarcerea din Piata Victoriei in Drumul Taberei este chiar si mai rau in mod frecvent (la întoarcere tramvaiul are nr.1). Motivul principal este ca tramvaiul se blochează pe traseu, inainte de Piata Victoriei, mai ales la orele de trafic de varf avand in vedere ca tramvaiul, pe acea porțiune, nu are garduri de separare de restul traficului. 

  1. Solicit schimbarea traseului tramvaiului 25 astfel încât acesta situatie sa înceteze. 25 sau o linie noua care în Drumul Taberei sa aiba traseul lui 25 sa meargă până în Piața Victoriei in fiecare zi, la interval de cel mult 3 min.
  2. Mai exista o solutie - deschiderea unei linii exprese care sa circule doar intre Razoare si Piata Victoriei. În Piața Victoriei exista depou iar la Razoare se poate construi linie circulara in jurul rondului astfel incat sa se poata întoarce acolo. 

Se pot gasi si alte soluții, cu siguranta, dar doar daca se fac măsurători și există interes pentru rezolvarea acestei situații. Dacă ne dorim un Bucuresti cu mai putine noxe si mai liber de autoturisme este important sa ii convingem si pe șoferii traditionali ca transportul in comun este o solutie cu adevarat civilizata si practică. 

20191120_2152131.jpgPozele sunt facute cu aproximativ 7-10 min. inainte sa vina tramvaiul 10 respectiv 1 (greu de surprins chiar si in poze cum arata aceste locuri dupa inca 7 - 10  min.).

Va multumesc anticipat pentru semnătura pe această petitie!

Semnează această petiție

Prin semnarea petiției, accept faptul că Eliza B. va putea să vadă toate informațiile pe care le introduc în formular.

Nu vom face adresa dvs. de e-mail publică pe internet.

Nu vom face adresa dvs. de e-mail publică pe internet.


Îmi dau consimțământul pentru prelucrarea informațiilor pe care le furnizez în acest formular în următoarele scopuri:
Publicitate plătită

Vom expune reclama pentru această petiție în atenția unui număr de 3000 de persoane.

Aflați mai multe informații...