Fără taxe pentru activități recreative și sportive!

Stimați cetățeni ai comunei Todireni,

După cum știți, în luna noiembrie a anului 2020, Primăria comunei Todireni alături de Consiliul Local Todireni a adoptat o hotărâre privind aprobarea Regulamentului și taxelor de utilizare pentru terenul de sport multifuncțional din gazon artificial, situat în localitatea Todireni.

Această hotărâre presupune că utilizarea terenului sintetic de către amatori, asociații și cluburi sportive se face numai după achitarea unui tarif de utilizare. Cuantumul tarifelor de utilizare pentru o oră de fotbal este de 40 lei, iar pentru tenis 20 lei/ oră.

Nu sunt de acord cu introducerea unei astfel de taxe deoarece:

  • În Regulamentul de utilizare a terenului din gazon artificial nu sunt prevăzute clar sau sunt inexistente următoarele: procedura de închiriere a suprafeței de joc pentru amatori, procedura de achitare a taxei, modul de obținere a cheilor pentru accesul în baza sportivă, nu este prevăzută numirea unui administrator și nici atribuțiile acestuia, nu sunt prevăzute tipurile de cheltuieli necesare cu întreținerea bazei sportive.
  • Contravine drepturilor fundamentale ale cetățenilor din Constituție. Mai exact, Primăria comunei Todireni ar trebui să asigure protecția copiilor și a tinerilor de participare liberă la manifestații sportive.
  • Primăria comunei Todireni ar trebui să susțină sportul pentru toți, așa cum este prevăzut în Legea educației fizice și a sportului nr. 69/2000, cu modificările și completările ulterioare. Aceasta presupune ca practicarea unor sporturi în vederea menținerii sănătății, a recreării și socializării cetățenilor este sprijinită de structurile administrației locale, drept urmare, o astfel de taxă contravine acestei obligații.
  • Taxele percepute de Consiliul local și Primărie nu sunt consistente pentru veniturile bugetului local, iar cheltuielile necesare cu întreținerea bazei sportive ar trebui să fie susținute din bugetul local, nu din buzunarul cetățenilor care vor să practice un sport.
  • Primăria nu sprijină sportul de performanță în comuna Todireni, a desființat echipa de fotbal, echipa de handbal a Liceului Tehnologic Todireni, tinerii care vor să aibă o carieră în sportul de performanță nu sunt sprijiniți de către administrația locală.

Introducerea unei taxe pentru terenul sintetic de sport înseamnă descurajarea tinerilor și copiilor de a face sport! 129291552_2878967832325828_2452747740065306092_n.jpg

Cu stimă, Lotos Claudiu-Vasile

Date de contact:

E-mail: lotosclaudiu@outlook.com

Telefon: 0747426247


Lotos Claudiu-Vasile    Contactați autorul petiției