Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!

Quoted post

Sorin Max

#3

2012-08-30 13:08

Sa nu uitam ca printr-o simpla miscare de condei a Domnului fost Prim Ministru, Tariceanu - la sfarsitul anului 2007 s-a anulat conversia datoriei OLTCHIM catre AVAS facuta in anul 2005 iar PCC, fara a plati ceva, a ajuns de la cca. 1,2% - participare la capitalul OLTCHIM, la cca. 12%. Coincidenta, sau nu, PCC are un consilier numit Sebastian VLADESCU fost ministru de finante si fost secretar de stat in Guvernul Tariceanu.
Renuntarea la efectuarea conversiei (sau mai bine zis) a reconversiei in actiuni este o eroare prin prisma mai multor factori:
- a fost aprobata de UE;
- este subevaluat capitalul actual al OLTCHIM (cca. 8 milioane de EURO); OLTCHIM nu poate fi comparat cu USG - CIECH, TERAPLAST, etc. care au o capacitate de productie cu mult inferioara fata de capacitatea OLTCHIM; spre exemplu, in perioada 2007 - 2008, erau vandute zilnic de catre OLTCHIM produse de cca. 1,5 - 2,0 milioane de EURO; zilnic erau incarcate peste 100 de camioane si cisterne cu PVC, CLOROSODICE, POLIOLI, etc. si peste 50 de cisterne de cale ferata cu OXO - ALCOOLI, CLOROSODICE, etc.;
- un capital social de 400 - 500 milioane de EURO este corect si alfel se poate prezenta OLTCHIM in fata bancilor pentru finantare materii prime.
Problemele de functionare ale OLTCHIM au inceput in momentul in care a fost sistata productia (de etilena si propilena) de catre OMV PETROM in noiembrie 2008.
De ce oare? Cine avea interesul sa buna pe butuci doua unitati de productie ARPECHIM si OLTCHIM care impreuna aveau vanzari de peste 3 milioane de EURO / zilnic?
Sa nu uitam ca aceste unitati erau unice producatoare in Romania si nu numai de PVC, OXO-ALCOOLI, PLASTIFIANTI, POLIETILENA, ETILENA, PROPILENA, etc.
Sa fie oare rechinii din industria chimica si petrochimica iar PCC sa fie numai o coada de topor?

Raspunsuri


Musafir

#10321 Re:

2013-10-19 09:56:00

#3: Sorin Max -

aloooo;nu mai spune intoxicari si spune pe intelesul oamenilor ,cum s a distrus oltchimul fraerica,taci inca o data,dar e pt ultima data;oltchim sa distrus prima data cu escrocul de nastase,nu mai intru in detalii ca s a mai zis,iar a doua oara in 2007 cu ,curvarul de tariceanu prietenul lui vozga care a incercat distrugerea oltchim,cind putea redresa situatia,dar de,  ce sa i faci ,asta e tara in care     traim    si cum sa nu ma dau la un trdator care a stat intre oameni ,iar apoi s a implicat politic si ne a mintit de 1 an de zile;zile d le cernev cum stam ,cu minciunile si repornirea sectiilor ;in special el 3,oxo si dof ;rusiniica