Respectaţi Legea Educaţiei Naţionale la UMF Tg. Mureş!

Quoted post

Mitică

#1781 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

2012-05-14 20:14

#1779: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

”Amice, ești un tâmpit!„ - ar spune Caragiale.

Poate că în căpșorul tău studiile s-or fi făcând pe criterii etnice, lingvistce sau folclorice, dar în lumea asta se fac pe bază de competențe. Stă cineva să numere ce procentaj din studenții români sunt etnici maghiari? Fie că e vorba de facultăți în limba română sau maghiară sau engleză sau franceză. După  părerea mea, sunt mulți, ungurii sunt în general copii deștepți, nu batuți în cap cu latul p...... așa cum văd că circulă destui în libertate.

Raspunsuri


Musafir

#1782 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

2012-05-14 20:57:29

#1781: Mitică - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

Singura problema e ca Constitutia spune cu totul si cu totul altceva. Conform constitutiei minoritatile trebuie sa au drepturi si sanse EGALE cu cele ale majoritarilor si ca au tot dreptul la educatia superioara in limba materna.

Deci ar fi timpul sa si numarati putin - ca egalitatea e egalitate (iar asta e un lucru foarte exact). 6,6% e 6,6%. Nu nu 5, nu 7, dar nici nu 6.

 

Intr-o tara civilizata aceste lucruri SE CALCULA. Daca constitutia spune ca trebuie sa avem drepturi si sanse egale (si avem dreptul la educatie superioara in limba materna), atunci asta ar insemna exact 6,6% de locuri cu limba de predare maghiara.

Noi cerem 4,1% si pt voi si asta e prea mult? Cum e asta?

 

Cand e vorba de dreptul minoritatilor voi nu mai stati sa faceti calcule - in alte cazuri faceti cu mare placere (http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/2/27/Assimilation_of_Hungarians_in_Marosvasarhely.jpg).

 

Curat murdar!