Respectaţi Legea Educaţiei Naţionale la UMF Tg. Mureş!

Quoted post


Musafir

#1782 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

2012-05-14 20:57

#1781: Mitică - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

Singura problema e ca Constitutia spune cu totul si cu totul altceva. Conform constitutiei minoritatile trebuie sa au drepturi si sanse EGALE cu cele ale majoritarilor si ca au tot dreptul la educatia superioara in limba materna.

Deci ar fi timpul sa si numarati putin - ca egalitatea e egalitate (iar asta e un lucru foarte exact). 6,6% e 6,6%. Nu nu 5, nu 7, dar nici nu 6.

 

Intr-o tara civilizata aceste lucruri SE CALCULA. Daca constitutia spune ca trebuie sa avem drepturi si sanse egale (si avem dreptul la educatie superioara in limba materna), atunci asta ar insemna exact 6,6% de locuri cu limba de predare maghiara.

Noi cerem 4,1% si pt voi si asta e prea mult? Cum e asta?

 

Cand e vorba de dreptul minoritatilor voi nu mai stati sa faceti calcule - in alte cazuri faceti cu mare placere (http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/2/27/Assimilation_of_Hungarians_in_Marosvasarhely.jpg).

 

Curat murdar!

Raspunsuri

Mitică

#1783 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

2012-05-14 21:16:12

#1782: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

Bre, în ce Constituție ai citit tu aia cu educația superioară? Tu ești măcar capabil să faci distincție între educație și instruire? Măi oameni buni, nu vă mai tânguiți atâta, că e mai mare rușinea, nu pricepeți că deveniți penibili? Nu vă asimilează nimeni, voi nu vedeți cât de greu sunteți de digerat? Dacă ești așa amator de link-uri, îți recomand să studiezi legile maghiarizării, alea au fost legi, nu directive de partid. Pe cine  mai interesează astăzi chestia asta, în afară de câțiva nostalgici ai Ungariei Mari?(Câteva milioane,  probabil, cei mai mulți în afara granițelor Ungariei) :-))) Parole, mon cher!


Musafir

#1784 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

2012-05-14 21:18:04