Respectaţi Legea Educaţiei Naţionale la UMF Tg. Mureş!

Quoted post

alex

#1732 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

2012-05-05 02:43

#1730: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

Prietene caci iti place apelativul, linia de egalitate ce-o tragi e si falsa si derutanta. Se pare ca incurci borcanele voit sau din nestiinta. Romanii n-au scos nici o lege in domeniul romanizarii, iar daca cineva a vrut sa o faca, a fost dreptul lui, iar pentru asta nu pot fi acuzati sub nici un chip romanii. Maghiarii au discriminat pe nemaghiari cu o cruzime care imi pare rau ca o amintesc dar ea e atestata din toate partile si anume de toti: cehi, slovaci, sarbi, croati etc. fara exceptie. Deci toti care au gustat din dulcea si suava guvernare maghiara. Strategia voastra de acum, pentru ca sa scapati de aceasta himera a trecutului e sa trageti semnul egalitatii pe baza unor afirmatii abdominale si fara pertinenta si obiectivitate cu cel ce se refera la legea maghiarizarii (vezi Telkes Simon „Cum să maghiarizăm numele de familie”). Voi nu recunoasteti nimic in afara de faptul ca sunteti magyar si prin asta infailibili. Va atasati de o forma imperfecta ce va orbeste si impiedica sa deosebiti realitatea de iluzie. In viata asta te nasti ca ungur, iar in cea viitoare poate ca roman pe care il urasti acum sau l-ai urat tot timpul. Din lumea asta nu pleci in dezechilibru si cu lectia neinvatata. Prin doua lucruri te atasezi, mai pe intelesul tau, te legi, prin iubire si prin ura. Ura fiind iubire negativa. Nu e adevarat ca in statele nationale minoritatile si-au pierdut identitatea, aici ar cam trebui sa te mai documentezi, cred ca ai ramas corigent la istorie. Tu incerci sa motivezi francizarea din Occitania cu maghiarizarea din teritoriile ocupate de unguri, asta n-are nimic de a face una cu cealalta. Daca francezii fac o prostie trebuie sa o faca neaparat si ungurii, sau o prostie ungureasca se explica printr-una franceza? In orice caz francezii sunt un exemplu prost ei n-au avut pe cel mai mare poet al lor de alta nationalitate.
Ungurii au profitat enorm de pe urma maghiarizarilor vezi Petrovic alias Petöfy care era dupa mama slovac, iar dupa tata sarb, Kossuth era slovac, generalul Bem polonez ca sa amintesc numai cateva nume, caci lista poate continua... In acest sector Ungaria e cam un caz singular, stia Telkes Simon ce stia si de ce avea el nevoie. In privinta statelor federale la care anume te referi? La landurile germane despre care se vede ca habar n-ai sau la cele haligali americane? Köszönyük széppen nem kell drága! Ai fost in asa numitul Tinut secuiesc? Ei acolo continua si in prezent discriminarea romanilor in propria lor tara. Daca te duci intr-un magazin si ceri ceva in romaneste deci in limba statului, sunt gata sa-ti dea in cap. Asta zic si eu cultura si civilizatie vorba lui Ionesco "aici absurdul e realitatea de fiecare zi". E ca si cum in America daca te duci in San Diego si ceri ceva in engleza te impusca. Unii oameni zboara de mult spre Luna altii se tarasc inca in chenarele unei forme ce-i tin prizonieri. Desigur aceasta situatie se datoreaza si tradarii partidelor liberale. Cam toti bravii nostri politicieni din toate partidele liberale (vezi Nazdravan alias Razvan Ungureanu) au fost scoliti la academiile neoliberale ale societatii fortat deschise "Soros" bácsi, iar cum coloana vertebrala nu poate sa mai sustina un cap asa de greu de titluri academice se indoaie...
Egyelöre ennyit.

 

Raspunsuri


Musafir

#1734 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

2012-05-05 18:51:39

#1732: alex - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

Prietene, usurel cu fata popii...Nu ma fa tu pe mine ungur ca te trimit sa faci dusuri reci. Nu ai citit pana la capat ce am scris sau pur si simplu iti face placere sa scrii ca sa ai ce citi?? In rest,  de acord cu ideile tale. Iar Mistral a fost occitan, a scris in occitana  si e considerat de multi cel mai mare poet al Frantei. Eu nu-i urasc pe maghiari, ca nu vreau sa ma incarc de energii negative. As incerca sa-i educ, dar ma tem ce e greu, ei genetic sunt asa cum sunt.