Respectaţi Legea Educaţiei Naţionale la UMF Tg. Mureş!

Quoted post


Musafir

#1665 Re: Lui Ioşca, de la #1660

2012-03-31 22:55

#1663: Ioan Românul (olahul) - Lui Gyorgye de la 1663

Mai Gyorgye, unchiesule, nu se pune problema ca ai fi tu prost, - esti prost, este o certitudine, mai ales ca nu stii sa scrii coerent si inteligibil nici macar pe limba ta ! In '''vasta'' ta intelepciune n-ai gasit alt exemplu de dat decit pe ciobanul Becali? Daca recunosti tu insuti ca esti prostut, nu inseamna neaparat ca ai si minte mai ''precine''. Legat de Vitéz Mihály, mai bine lasa-l sa se odihneasca in pace acolo unde o fi, ca pina la urma si lui i s-a taiat capul si a fost si el unul dintre personajele nefericite ale istoriei. Daca vrei sa aprofundezi istoria, cauta niste tratate serioase, scrise in mod stiintific, nu te lua dupa legende si fantasmagorii de 2 lei, istoria fiind o stiinta exacta!

Raspunsuri


Musafir

#1667 Re: Re: Lui Ioşca, de la #1660

2012-04-01 01:42:12

Acest articol a fost șters de către autor (Arata detaliile)

2012-04-01 19:22:55


Ioan Românul (olahul)

#1670 Re: Re: Lui Ioşca, de la #1660 şi #1665

2012-04-01 23:54:41

#1665: - Re: Lui Ioşca, de la #1660 şi #1665

Măi Ioşca flăcăule,

Eu te credem mai isteţ, dar văd că mintea ta se mişcă aşa ca melcul. Eu nu-s Gyorgye, cum vrei să-mi maghiarizezi tu numele, ci Ioan, tot aşa precum se numea şi acel vrednic  fiu al lui Voicu din Hunedoara de acum 600 de ani, Ioan şi nu Janos, precum l-au maghiarizat nemeşii de atunci. Poate ai auzit de Ioan Corvin. Eu am aflat dintr-o lectură cînd eram în cl. a doua, "Ioan Corvin şi corbul". Poate la voi nu mai figura acea lectură în carte, dar era instructivă.

Ai dreptate, în mesajul meu m-am cam lăbărţat cu scrisul. Nu mi-am dat sama că scriu pentru un maghiar nătîng, care nu leagă vorbirea nici în limba lui, necum în limba română pe care o urăşte din adîncul sufletului lui de şovinist. Promit că dacă o să mai intervin pe acest forum, o să fiu mai scurt.

Rămîn la vorba mea. Oi fi eu prost în felul meu, dar cînd văd alţii mult mai proşti ca mine, aşa cum eşti matale, îmi rîde-n piept inima de bucurie. Am păscut în viaţa mea şi oi şi berbeci ca tine.

Te-ai legat ca nătîngul de Gigi Becali. Ai vrea să ai tu inteligenţa din naştere a acestui makedon simpatic, dar poţi să te mai naşti de 1000 de ori şi n-o poţi atinge. Studii academice nu are el, dar are ceva care nu se găseşte pe orice cărare, cu atît mai puţin la tine. Eu n-am făcut decît să-l apăr în faţa unor nătîngi ca tine care l-au atacat ca nemernicii cu un clip video introdus pe net printr-un link pus de alt berbec maghiar care mi-a vorbit urît.

Dacă vrei să ştii istoria cea adevărată, iată mi-a adus nepotul meu IONICĂ de la Braşov o revistă de istorie, HISTORIA, nr. 123 din martie 2012 unde scrie pe vreo 20 de pagini istoria glorioasă a unui rege  al Ungariei, Matia Corvin, olah pe linie paternă şi ungur pe linie maternă, dovedind că pot convieţui şi românii şi maghiarii, şi prin dragoste, nu numai prin ură. Vei vedea acolo o hartă în care era inclusă şi Oltenia pînă la Dunăre şi Olt. Dacă vrei să-ţi îmbogăţeşti cultura, găseşti articolul şi pe internet. Aşa, ca să nu mai vorbim cu ură. Chiar dacă voi îi ziceţi Hunyady(i) Mathias, el tot Matia Corvin rămîne pentru istorie.

Aţi obţinut acel H.G. de la guvernul acesta iresponsabil ca să vă faceţi o linie de învăţămînt în limba maghiară? Foarte bine. Dacă veţi învăţa mai bine medicina, cu atît mai bine. Mă tem însă că nu acesta este scopul, ci aţi făcut-o din ură. Şi atunci e mai grav. Ura naşte ură, s-o ştii de la mine! Şi mai e ceva de care voi nu vreţi să ştiţi: se face o cheltuială dublă pe umerii unei ţări şi aşa sărăcită de o mînă de nemernici printre care se află şi ai voştri.

Vă uitaţi cum sunt furate de către străini bogăţiile minerale ale Ardealului: aur, argint, cupru, plumb, uraniu şi alte minereuri şi nu vă pasă. Vi s-a pus pata pe români şi altă ceva nu mai vedeţi. Nu-l luam cînva în seamă pe Funar cu luările lui de poziţie drastice dar am început să-i dau dreptate. Ura vă paşte de 90 de ani, s-a agăţat de voi ca rîia şi nu vă mai dă drumul.

Sau, pate că aşa vă convine să se întîmple, asta aţi urmărit, şi vă frecaţi mîinile de bucurie.