Respectaţi Legea Educaţiei Naţionale la UMF Tg. Mureş!

Quoted post


Musafir

#1601 Re: Re: Re: Re:

2012-03-28 22:44

#1586: - Re: Re: Re:

Ei, bine ca nu sunteti atat de obraznici sa nici nu le platiti studiile copiilor vostri in acele tari unde nu contribuiti la bugetul statului.

Noi insa platim taxele si impozitele acestui stat (si nu putin: PIB-ul / cap de locuitori fiind cel mai mare in zonele locuite si de maghiari sau exclusiv de maghiari). Daca vorbim despre contributia localnicilor la bugetul statului, mai bine sa protestati impotriva existentei universitatilor si facultatilor din Moldova si Muntenia.

Noi suntem in 6,5-7% (deci contributia voastra e maxim 93-93,5%, daca nu luam in considerare ca PIB-ul la noi e mai mare decat in regiunile locuite exclusiv de romani, deci platim si mai multe taxe: ca urmare contributia noastra reala ar fi in jur de 9-10%).

Dar sa luam doar 7%. Daca in Romania sunt 11 de universitati de medicina, iar noi contribuim in 7% la bugetul statului, atunci ar trebui sa exista 0,8 de universitati de medicina in lb. maghiara (adica 80% dintr-o institutie ar trebui sa fie maghiara).

Asta conform matematicii.

Timp ce noi nu am cerut 0,8  de institutii, doar 0,5 (adica o jumatate), puteti sa ne multumiti ca v-am lasat in dar 0,3 (cu locuri romanesti, palite exclusiv de noi).

Repet: daca nu luam in considerare ca din zonele populate de maghiari provin in realitate mult mai multi bani decat 7%.

Asa ca aveti macar bunul simt si nu ne mai jigniti.

Raspunsuri


Musafir

#1609 Re: Re: Re: Re: Re:

2012-03-29 09:05:49

#1601: - Re: Re: Re: Re:

Nici la calcule nu stati bine. Potrivit ultimului recensamant sunteti  6,5 %. In acest procent intra multi tigani deoarece  toti tiganii din Transilvania se declara unguri. Ei nu platesc impozite si taxe ,deci contributia voastra este mult ,mult mai mica. Faceti calcule cat costa numai invatamantul paralel  de cel  in limba OFICIALA a tarii pentru voi si aveti in vedere costurile de  la gradinita ,invatamantul primar ,cel gimnazial ,liceal si abia apoi cel universitar. Asa ca tot noi care contribuim majoritar la bugetul public il suportam ,dar se pare ca la voi minciuna este mai importanta si evident jignirile fata de populatia majoritara - fapt care denota ca degeaba investim atatia bani in educatia voastra ca  nu se vede niciun rezultat.