Respectati autonomia universitara la UMF Tg-Mures!

Quoted post


Musafir

#4430 Re: Re: Re: Re: Re:

2012-03-22 00:13

#4419: - Re: Re: Re: Re:

Secuii sunt unguri, bineînţeles.

NU erau maghiarizaţi, ştim foarte bine că chiar şi primele surse secuieşti (scrise cu alfabetul runic) se citesc în limba maghiară conform foneticii şi gramaticii maghiare.

Nu este nici-o sursă conform căruia ei ar fi avut o limbă proprie. "Naţiunea nobilă secuiască" era o concepţie feudală din evul mediu a naţiunilor.

 

Maghiarii sunt în abia 7% (6,5%) şi ca atare nici nu au cerut acelaşi locuri ca şi românii, doar la O SINGURĂ UNIVERSITATE din cele UNSPREZECE din România, într-o subregiune unde sunt aproximativ în acelaşi proporţie ca şi românii (iar în Harghiata şi Covasna în majoritate peste 70%).

În Braşov, Sibiu, Cluj, Timişoara, Oradea, Arad, etc. n-au cerut NICI MĂCAR UN LOC!

Au cerut doar la O SINGURĂ UNIVERSITATE din ţară (care de altfel era iniţial maghiară) O SINGURĂ FACULTATE cu drepturi egale.

Românii în Transilvania au ŞASE universităţi de medicină cu limbă de predare EXCLUSIV română şi ar avea în continuare UNA la Tg. Mureş, unde JUMĂTATEA instituţiei ar fi a lor.

Dar xenofobia românească pur şi simplu NU SUPORTĂ ca maghiarii să au măcar O JUMĂTATE la O SINGURĂ universitate din cele 11...

 

Asta sunteţi voi...

Raspunsuri


Musafir

#4453 Re: Re: Re: Re: Re: Re:

2012-03-22 07:54:29

#4430: - Re: Re: Re: Re: Re:

sovinismul vostru arata ca nu vreti sa dedicati meseria voastra statului roman si populatiei, indiferent de etnie. Exista deja de f mult timp predare in limba maghiara, voi vreti separare totala, ignorarea completa a limbii romane,  fonduri care, desi sunt putine, sa se dea din alta parte pentru chestii absolut inutile. Pe seama cui???