Respectati autonomia universitara la UMF Tg-Mures!

Quoted post


Musafir

#4076

2012-03-20 23:09

Maghiarii au posibilitatea sa-si deschida ce scoli doresc, dar pe banii lor, adica scoli particulare.
Statul Roman trebuie sa puna la dispozitie scoli romanesti pentru toti cei ce doresc sa invete in Romania.
Tara este Romania.
Limba este romana
Scoala este romaneasca.
Aici in Germania se procedeaza la fel.

Raspunsuri

TERMINATOR

#4120 NYET KULTUR - NYET 7 ANI DE ACASA DORIN FLOREA SI MARIUS PASCAN

2012-03-21 08:32:43

#4076: -

NOI SUNTEM PESTE 3 MILIOANEE DE MAGHIARI IN ROMANIA, PLATIM TAXE CA SI VOI. DAM EXAMENUL DE BACALUREAT CA SI VOI (LIMBA MAGHIARA SI ROMANA) NU CEREM SA NE DATI,NI SE CUVINE SI NE APARTINE!

SECURISTI CA CRIN ANTONESCU, PONTA(NEO SECURIST RECRUTAT NU DEMULT!)-CLOVNUL CA NARE CELE 7 ANI DE ACASA DOAR O GURA CAT UN VOLAN - (MAI SA NU MAI VENITI LA MURES!!!) SI IN ULTIMUL RAND RECTORUL UNIVERSITATII SA NU SE IMPLICE IN TREBURILE NOASTRE. ASA TOTI MURIM SUB MAINILE ACESTOR SECURISTI CA NU POT FACE ALTCEVA DECAT SA DEA DIN GURA. NICI UNUL NU POATE SA ARATE CE A FACUT PENTRU SOCIETATE, PENTRU VOI SI PENTRU NOI!

 

DORIN FLOREA SI MARIUS PASCAN POATE AR TREBUI SA CITITI INAINTE SA SEMNATI SI SA VA EXPRIMATI OPINIA SOVINISTA.

 

Cititi putina istorie universala (nu fabricata de "istoricii" vostrii!!) ca sa mai afli ceva despre istoria teritoriilor Transilvane, despre daci, romani si vlahi. Ca sa afli - chiar daca va fi dureros - ca vlahii n-au absolut nimic de a face cu daci. Cum si cand au ajuns ei pe locurile unde traiesc astazi. Cum au devenit ei, vlahii, romani, cand ei de fapt sunt vlahi. O sa-ti dai seama - daca ai ceva in cap - ca tu de fapt ai fost mintit si ai fost pacalit. Ca tu de fapt nu esti cine ti-au spus "istoricii" vostri ca esti. Dar sa nu-ti fie jena, ca nu esti singurul. Santeti o natiune intreaga. Pentru cea ce ar trebui sa-ti fie jena este sa afirmi prostii fara sa te documentezi. Si le-ar trebui sa fie jena la toti ca tine!!!!!!

Procesul de formare a unui popor este un proces complex, pe care mintile inguste nu sunt capabile sa-l inteleaga. Daca esti atat de bine documentat, poate ne luminezi si pe noi, vlahi inculti, cum s-a format poporul maghiar, cum dintr-o populatie migratoare putin numeroasa, cu o natalitate redusa, a devenit un popor. Poate prin maghiarizarea (fie ea subtila sau fortata) a popoarelor pe care le-au cotropit???? Si aici intra romani, svabi, ucraineni, slovaci, sarbi, croati. Mai sa fie, pai atunci sangele vostru s-ar putea sa fie stricat cu sange de vlah (olah, valah, cum vrei tu sa-i spui), ptiu, mai mare rusinea, asa o natie de nobili, e inacceptabil.  Decat sa facem de desteptii mai bine am avea bunul simt sa intelegem ca realitatea istorica a evoluat spre o Europa a natiunilor si nu a nationalitatilor, spre integrism si nu spre segregare, trecand de la izolationismul medieval la globalizare (suntem in secolul XXI, totusi).