Pledoarie pentru Educația Muzicală în școală

Quoted post

ZartMo

#92 Re: Re: Re: Re: Mult zgomot, pentru......

2020-08-09 13:06

Un copil stă în condiții normale în învățământ 7-8 ani(grădiniță+clase primare) până intră în gimnaziu. Este mai mult decât suficient să i se afle înclinațiile spre arte. Ideal ar fi să îi putem oferi cât mai multe materii opționale, și să le dăm realmente șansa să le studieze de plăcere sau cel puțin cu un interes diferit față de materiile care nu li se potrivesc. Nu aș scoate matematica și științele din programa obligatorie, dar e cert că aș reforma EN , să dea posibilitate mai multor variații. Până acolo...cale lungă. Momentan nici măcar șansa reală nu o au să aibă cel puțin o materie opțională. Sunt forțați copiii să-și dea acordul pentru opționale, de care nu au chef.

Raspunsuri

Luchian Antoaneta Ioana
Autorul acestei petitii

#93 Re: Re: Re: Re: Re: Mult zgomot, pentru......

2020-08-09 19:45:14

#92: ZartMo - Re: Re: Re: Re: Mult zgomot, pentru...... 

Mie imi spuneți...am avut o clasa unde au ales elevii limba germana si photoshop (pt clasa a VII-a). Ce au facut? Româna si matematica. La noi nu va fi niciodata posibila aplicarea optionalelor in adevaratul sens al cuvantului. Atata timp cat tu faci oferta pt o clasa intreaga si nu personalizata, va fi o pacaleala generala si in mod real elevii vor sta 7-8 ore la scoala sa se pregateasca pt doua materii de examen. Examen pe care il vor promova doar daca vor face meditatii. Si uite asa ne invartim in cercuri mici si ne prefacem ca avem grija elevului. 

Nu cred in varainta 1 cea cu optionalul pentru ca in realitate va depinde foarte mult de comoditatea directorului si se va ajunge la "optiunea" o singura materie pt tot ciclu.  Si uite asa elevul va face doar desen sau doar muzica 4 ani de zile si asta nu e ok.