Suntem împotriva OUG 13/2017 de modificare a Codului Penal

Quoted post


Anonymous

#5 Re:

2017-02-16 05:51

#2: Catalin -  

 Cătălin, am scris "poate" pentru că, nu-i aşa, mai există decizii ale CCR nepuse în aplicare (ceea ce a şi fost pretextul OUG 13). Şi oricum există o procedură legislativă de urmat. Care, aşa cum se întâmplă la noi, poate fi încurcată, de lungă durată şi până la urmă tot să nu rezolve nimic. Încerc să nu fac afirmaţii categorice, dacă nu sunt 100% sigură că sunt valabile.

Zi frumoasă!

Raspunsuri

Catalin

#7 Re: Re:

2017-02-16 12:44:22

#5: - Re:  

Din cate-am citit pana acum OUG 14 a fost atacata la Curtea de Apel, nu la CCR. Toate deciziile pe care le gasesc in context asemanator spun ca doar guvernul, parlamentul sau CCR se pot pronunta in ceea ce priveste anularea unei ordonante. In alte cuvinte, apele par linistite momentan.

Insa, daca apare atacul la CCR... avand in vedere ca se va putea pronunta doar asupra obiectului solicitat (suspendarea - nu anularea, pentru ca nu au acesta putere - a OUG 14) si nu asupra efectelor pronuntarii (intrarea automata in vigoare, conform procedurii legislative, a OUG 13 - pentru ca OUG 14 nu poate fi rescrisa intr-o forma constitutionala), termenul pe care-l va stabili pentru pronuntare va fi data de la care OUG 13 va avea 45 de zile pana va intra in vigoare.

Inca n-am ajuns aici, dar sa fim atenti...

 

Si apropos, multumesc pentru initiativa.




Publicitate plătită

Vom expune reclama pentru această petiție în atenția unui număr de 3000 de persoane.

Aflați mai multe informații...